*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Røde partier vil sikre penge til LGBT-rådgiving til etniske minoriteter

SF, R og EL vil bl.a. støtte et hus for Aarhus’ LGBT-foreninger og afsætte en halv mio. kr. til rådgivning.

Sabaah Aarhus arbejder for at forbedre vilkårene for LGBT-personer med minoritetsbaggrund. Foto: Jens Henrik Daugaard

At være homo-, bi- eller transseksuel og samtidig tilhøre en etnisk minoritet i Aarhus kan være en særdeles stor udfordring.

Det mener partierne EL, SF og R, som alle foreslår at afsætte kommunale penge til rådgivning igennem Sabaah Aarhus, der arbejder for at forbedre vilkårene for LGBT-personer med minoritetsbaggrund.

»Mange i LGBT-miljøet oplever at blive konfronteret med had og diskrimination, og mange LGBT’er skjuler stadig deres orientering af frygt for konsekvenserne. Derfor er der brug for en stærk indsats med outreach og fællesskab,« siger social- og beskæftigelsesrådmand og SF’s politiske leder, Thomas Medom.

Dobbelt undertrykt

SF og R er gået sammen om en byrådsindstilling, hvor de stiller forslag om at støtte et hus for LGBT-foreninger og afsætte en halv mio. kr. til at etablere et rådgivningstilbud drevet af Sabaah.

Dernæst foreslår partierne, at Normstormerne, som er en gruppe unge, der holder foredrag om køn og diskrimination på kommunens folkeskoler, får permanentgjort et årligt tilskud på 350.000 kr.

Normstormernes nuværende kommunale tilskud udløber i 2017.

Samtidig skal byrådet på onsdag behandle et forslag fra Enhedslisten om at afsætte midler til en rådgivningsindsats for LGBT-personer med minoritetsbaggrund. Partiet peger på, at rådgivningen kan være forankret i Sabaah, men har ikke peget på noget konkret beløb.

»Det kan være svært at være del af et seksuelt eller kønsligt mindretal. Det bliver ikke lettere af samtidig at tilhøre en etnisk minoritet. Som dobbelt minoritet kan man blive dobbelt undertrykt, men man kan også opleve identitetsproblemer og føle sig fanget et sted mellem to kulturer,« skriver Enhedslisten i sin byrådsindstilling.

Sabaah Aarhus’ talsperson, Jakob Nim, glæder sig over, at partierne vil støtte et rådgivningstilbud i Aarhus.

»Det er afgørende at vores målgruppe har adgang til rådgivning med de rette socialfaglige kompetencer til at kunne håndtere de ofte meget svære og komplekse udfordringer,« udtaler han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Mikrolån Aarhus: Intelligent aktivering

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold & Beskæftigelse (SF)
Mikrolån kan være en gave til borgere, der skal i beskæftigelse. Ordningen er en succes, og det skyldes en stram lovgivning, at den ikke er blevet mere udbredt.

Debat: Borgerinddragelse skal prioriteres højere

Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF)
Borgerinddragelse skal prioriteres højere i det kommende nye byråd i Aarhus Kommune.

Debat: Giv aarhusianerne en grøn garanti ved nye bebyggelser

Anja Rehfeld Bærentsen, by- og regionsrådskandidat (K), bestyrelsesmedlem i Århus, Konservative Vælgerforening
Hvis vi kun tænker på økonomi og på at maksimere antallet af borgere i nybyggerier, er der risiko for, at vi glemmer selve sjælen i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her