*

Aarhus

Røde partier vil sikre penge til LGBT-rådgiving til etniske minoriteter

SF, R og EL vil bl.a. støtte et hus for Aarhus’ LGBT-foreninger og afsætte en halv mio. kr. til rådgivning.

Sabaah Aarhus arbejder for at forbedre vilkårene for LGBT-personer med minoritetsbaggrund. Foto: Jens Henrik Daugaard

At være homo-, bi- eller transseksuel og samtidig tilhøre en etnisk minoritet i Aarhus kan være en særdeles stor udfordring.

Det mener partierne EL, SF og R, som alle foreslår at afsætte kommunale penge til rådgivning igennem Sabaah Aarhus, der arbejder for at forbedre vilkårene for LGBT-personer med minoritetsbaggrund.

»Mange i LGBT-miljøet oplever at blive konfronteret med had og diskrimination, og mange LGBT’er skjuler stadig deres orientering af frygt for konsekvenserne. Derfor er der brug for en stærk indsats med outreach og fællesskab,« siger social- og beskæftigelsesrådmand og SF’s politiske leder, Thomas Medom.

Dobbelt undertrykt

SF og R er gået sammen om en byrådsindstilling, hvor de stiller forslag om at støtte et hus for LGBT-foreninger og afsætte en halv mio. kr. til at etablere et rådgivningstilbud drevet af Sabaah.

Dernæst foreslår partierne, at Normstormerne, som er en gruppe unge, der holder foredrag om køn og diskrimination på kommunens folkeskoler, får permanentgjort et årligt tilskud på 350.000 kr.

Normstormernes nuværende kommunale tilskud udløber i 2017.

Samtidig skal byrådet på onsdag behandle et forslag fra Enhedslisten om at afsætte midler til en rådgivningsindsats for LGBT-personer med minoritetsbaggrund. Partiet peger på, at rådgivningen kan være forankret i Sabaah, men har ikke peget på noget konkret beløb.

»Det kan være svært at være del af et seksuelt eller kønsligt mindretal. Det bliver ikke lettere af samtidig at tilhøre en etnisk minoritet. Som dobbelt minoritet kan man blive dobbelt undertrykt, men man kan også opleve identitetsproblemer og føle sig fanget et sted mellem to kulturer,« skriver Enhedslisten i sin byrådsindstilling.

Sabaah Aarhus’ talsperson, Jakob Nim, glæder sig over, at partierne vil støtte et rådgivningstilbud i Aarhus.

»Det er afgørende at vores målgruppe har adgang til rådgivning med de rette socialfaglige kompetencer til at kunne håndtere de ofte meget svære og komplekse udfordringer,« udtaler han.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce
Bolig
Risiko for pest, mund- og klovesyge og salmonella: Det er forbudt at fodre høns med køkkenaffald
Pga. risiko for smitsomme husdyrsygdomme er det ikke lovligt at fodre høns, svin eller andre produktionsdyr med rester fra køkkenet og husholdningen. Læs, hvad du må og ikke må fodre dine høns med. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her