*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Millioner fra Salling Fonden skal skabe "våd" folkefest i Aarhus

VM i sejlads har fået 3 mio. kr. af Salling Fonden.

VM i sejlads bliver en kæmpe event på Aarhus Havn. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

Købmand Herman Sallings Fonden beriger sejlsporten med tre millioner, når ”Sailing World Championsships Aarhus” sætter sejlene i august 2018.
 

VM-konkurrencen bliver en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde, og arrangørerne forventer, at optil 400.000 gæster vil lægge vejen forbi verdensmesterskabet i de 14 dage, som eventet foregår.

Salling Fonden har tidligere været med til at sponsorere et nyt internationalt sejlsports center, der skal være centrum for begivenhederne under VM-konkurrencen. Centeret er i færd med at blive bygget på den gamle lystbådehavn.

"Det bliver et fantastisk centrum for sejlsport i Aarhus og Danmark. Derfor er det også naturligt for fonden at være med til at give sejlsportscentret den bedst tænkelige start med et VM i Sejlsport" udtaler Karin Salling på vegne af fonden, når hun skal forklare, hvorfor fonden skyder endnu flere penge i projektet.

De friske tre millioner skal blandt andet bruges til at skabe en folkefest for aarhusianerne under konkurrencen, hvor hele Aarhus Ø bliver inddraget.

Og der vil være noget at kigge på for de mange besøgende, når de kommer ned på havnen. Her skal 1500 sejlere fra 100 lande ikke kun konkurrere om en verdenmestertitel, men konkurrencen bestemmer også, hvem af de håbefulde sejlere, der skal videre til OL i Tokyo i 2020. Der er med andre ord lagt op til et mega event af høj international betydning i sportens verden.

”Det glæder mig at Salling Fondene har valgt at støtte folkefesten omkring VM. Det bliver fejringen af en sport og en by i konstant udvikling og i den grad en indvielse af den nye bydel Aarhus Ø, samt alle de muligheder for maritime oplevelser og udfoldelse den byder på. Jeg glæder mig til at byde de mange gæster velkommen til en fest i verdensklasse, ” skriver rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Restauranter
Annonce
Annonce
Bolig
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her