*

Aarhus

Millioner fra Salling Fonden skal skabe "våd" folkefest i Aarhus

VM i sejlads har fået 3 mio. kr. af Salling Fonden.

VM i sejlads bliver en kæmpe event på Aarhus Havn. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

Købmand Herman Sallings Fonden beriger sejlsporten med tre millioner, når ”Sailing World Championsships Aarhus” sætter sejlene i august 2018.
 

VM-konkurrencen bliver en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde, og arrangørerne forventer, at optil 400.000 gæster vil lægge vejen forbi verdensmesterskabet i de 14 dage, som eventet foregår.

Salling Fonden har tidligere været med til at sponsorere et nyt internationalt sejlsports center, der skal være centrum for begivenhederne under VM-konkurrencen. Centeret er i færd med at blive bygget på den gamle lystbådehavn.

"Det bliver et fantastisk centrum for sejlsport i Aarhus og Danmark. Derfor er det også naturligt for fonden at være med til at give sejlsportscentret den bedst tænkelige start med et VM i Sejlsport" udtaler Karin Salling på vegne af fonden, når hun skal forklare, hvorfor fonden skyder endnu flere penge i projektet.

De friske tre millioner skal blandt andet bruges til at skabe en folkefest for aarhusianerne under konkurrencen, hvor hele Aarhus Ø bliver inddraget.

Og der vil være noget at kigge på for de mange besøgende, når de kommer ned på havnen. Her skal 1500 sejlere fra 100 lande ikke kun konkurrere om en verdenmestertitel, men konkurrencen bestemmer også, hvem af de håbefulde sejlere, der skal videre til OL i Tokyo i 2020. Der er med andre ord lagt op til et mega event af høj international betydning i sportens verden.

”Det glæder mig at Salling Fondene har valgt at støtte folkefesten omkring VM. Det bliver fejringen af en sport og en by i konstant udvikling og i den grad en indvielse af den nye bydel Aarhus Ø, samt alle de muligheder for maritime oplevelser og udfoldelse den byder på. Jeg glæder mig til at byde de mange gæster velkommen til en fest i verdensklasse, ” skriver rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Politisk velfærdsplat

Uffe Lindum, Damledet 21, 8350 Hundslund
I et og alt kan jeg bekræfte essensen af det indlæg, Inge Meyer i Tilst 8/9 havde i JP.

Debat: Efterlyses: Social fornuft på de aarhusianske byggepladser

Poul-Henning Vietz, kredsformand i TEKNIQ-EL-Aarhus
Lærlinge er en mangelvare. Det gælder inden for rigtig store dele af installations- og byggebranchen og skyldes ikke mindst, at alt for lille en del af de unge vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Debat: Problemet med socialt arbejde

Ali Aminali, socialrådgiver, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mårslet
Vi bør kræve mere af den sociale indsats i Gellerup. Især når man tager alle de penge, der smides i prestigeprojektet, i betragtning.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Festival sætter miljøet på menuen
Hearts & Minds-festivalen sætter fokus på miljøvenlig mad med stor åbningsmiddag på Godsbanen fredag aften. Men aarhusianerne er ikke altid villige til at betale for økologi, lyder det fra restauranten bag middagen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her