*

Aarhus

Millioner fra Salling Fonden skal skabe "våd" folkefest i Aarhus

VM i sejlads har fået 3 mio. kr. af Salling Fonden.

VM i sejlads bliver en kæmpe event på Aarhus Havn. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

Købmand Herman Sallings Fonden beriger sejlsporten med tre millioner, når ”Sailing World Championsships Aarhus” sætter sejlene i august 2018.
 

VM-konkurrencen bliver en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde, og arrangørerne forventer, at optil 400.000 gæster vil lægge vejen forbi verdensmesterskabet i de 14 dage, som eventet foregår.

Salling Fonden har tidligere været med til at sponsorere et nyt internationalt sejlsports center, der skal være centrum for begivenhederne under VM-konkurrencen. Centeret er i færd med at blive bygget på den gamle lystbådehavn.

"Det bliver et fantastisk centrum for sejlsport i Aarhus og Danmark. Derfor er det også naturligt for fonden at være med til at give sejlsportscentret den bedst tænkelige start med et VM i Sejlsport" udtaler Karin Salling på vegne af fonden, når hun skal forklare, hvorfor fonden skyder endnu flere penge i projektet.

De friske tre millioner skal blandt andet bruges til at skabe en folkefest for aarhusianerne under konkurrencen, hvor hele Aarhus Ø bliver inddraget.

Og der vil være noget at kigge på for de mange besøgende, når de kommer ned på havnen. Her skal 1500 sejlere fra 100 lande ikke kun konkurrere om en verdenmestertitel, men konkurrencen bestemmer også, hvem af de håbefulde sejlere, der skal videre til OL i Tokyo i 2020. Der er med andre ord lagt op til et mega event af høj international betydning i sportens verden.

”Det glæder mig at Salling Fondene har valgt at støtte folkefesten omkring VM. Det bliver fejringen af en sport og en by i konstant udvikling og i den grad en indvielse af den nye bydel Aarhus Ø, samt alle de muligheder for maritime oplevelser og udfoldelse den byder på. Jeg glæder mig til at byde de mange gæster velkommen til en fest i verdensklasse, ” skriver rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Historisk mulighed for en god løsning nu

Bo Lindbirk, Solbjerg
Jeg synes ikke, at jeg vil undlade at kommentere en vis Niels J. L. Iversens svar på mit sidste indlæg i debatten om placeringen af hovedbanegården i Aarhus.

Debat: Når økonomien vejer tungere end fornuften og anstændigheden

Frédérique Johnsen, overlæge, røntgenafdelingen, sygehuset, Herning
Megen forskning understøtter mistanken om en sammenhæng mellem vindmøllestøj og helbredsskader.

Debat: Harlev er tømt for liv

Ejgil Rahbek, byrådskandidat (V) Harlev
I Århus Stiftstidende 18/5 udtaler Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde, sig om byudvikling og byfortætning i Hørning og Skanderborg og bruger Harlev og Solbjerg som eksempler på byer tømt for liv.
Restauranter

Tag selv vinen med

Vi koncentrerer os om maden, så sørger gæsterne for vinen, siger Le Basilic i Aarhus. Maden kunne nu godt trænge til mere opmærksomhed.

En bid af Italien

Anmeldelse: Restaurant Passione er et autentisk, italiensk spisested, som trods skønhedsfejl efterlader et sympatisk indtryk.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her