*

Aarhus

Socialpædagoger vil med på råd i sager om Jørn og andre udsatte

Lav en mere glidende overgang fra barn til voksen og inddrag fagfolk, lyder det fra socialpædagogerne.

Socialpædagoger, plejefamilier, familieplejekonsulenter og andre fagprofessionelle skal i langt højere grad inddrages, når udsatte og handicappede børn nærmer sig de 18 år, og Aarhus Kommune skal finde nye tilbud til dem.

Forslaget kommer fra Socialpædagogerne Østjylland som en reaktion på TV 2’s dokumentar ”Mors lille dreng på egne ben”.

»Der er brug for en langt større og mere seriøs inddragelse i visitationsprocessen af de folk, der rent faktisk arbejder med de her mennesker,« siger kredsformand Gert Landergren Due, der finder det rystende, at Aarhus Kommune endnu engang svigter den nu 19-årige Jørn Toft Jensen ved ikke at have et ordentligt tilbud klar til ham, da han bliver myndig og skal flytte fra sine plejeforældre.

»På trods af at sagen om Jørn er en af de mest veldokumenterede anbringelsessager i Danmark, kommer det tilsyneladende som en stor overraskelse for Aarhus Kommune, at Jørn fylder 18 år,« oplyser formanden i en pressemeddelelse.

Gert Landergren Due finder det »stærkt bekymrende«, at en ung mand som Jørn kan falde igennem det system, der skal sikre en sammenhængende overgang fra ét tilbud til ét andet.

»Når det kan ske i en så veldokumenteret sag som Jørns, hvad sker der så med alle de andre anbragte børn, der bliver voksne og har brug for hjælp og støtte?« spørger han.

Sårbare unge i Aarhus slår sig på voksenlivet

For at undgå dette foreslår Socialpædagogerne Østjylland, at der bliver lavet et forsøg med en langt blødere overgangsordning for unge fra 15-25 år til i god tid at tage fagligt hånd om skiftet fra barn til voksentilværelsen.

Konkret kunne det sikres med formaliserede møder, hvor myndigheden for børn og voksne samt repræsentanter for både det tilbud, som den unge kommer fra og skal hen til, deltager. Møderne skal ske både før og efter overgangen fra et tilbud til et andet.

»Det gør man rent faktisk ikke i dag. Det kunne have gjort en kæmpe forskel for Jørn og andre unge.«

Socialchef Lotte Henriksen hilser forslaget velkomment.

Kommunen overhørte advarsler om boligtilbud til ”Mors lille dreng”

»Der er ingen tvivl om, at vi skal kigge på det her område, og det kunne godt være, at det giver mening at kigge på en mellemgruppe. Om det ligefrem betyder at lave et nyt driftsområde, ved jeg ikke. Men jeg er meget åben over for idéen at samle nogle medarbejdere fra både børne- og voksenområdet til at sørge for overgangen fra barn til voksen. Jeg tænker, vi skal have en dialog om, hvordan vi kan gøre det her bedst,« siger hun.

Reorganisering

Dialogen bliver i første omgang ikke med socialpædagogerne og andre fagfolk, men socialrådmand Thomas Medom (SF), da Lotte Henriksen henviser til, at det er en politisk beslutning.

Socialchef: Dilemmaet er, at Jørn bare kan sige nej tak

Hun understreger, at der for nylig er sket en reorganisering af socialforvaltningen, hvor man har gjort meget for at dyrke et tættere samarbejde i visitationsarbejdet mellem pædagoger og rådgivere på byens fire borgercentre. Her vil fagfolk også være samlet på bestemte dage i løbet af ugen.

»Det betyder ikke, at det virker allerede, men vi har gjort os gode erfaringer med samarbejder mellem socialpædagoger og rådgivere, og det skal vi arbejde videre med,« siger hun og tilføjer, at kommunen har været i dialog med socialpædagogerne om dette.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce
Præsten mægler mellem stridende søskende
Når sognepræst Søren Hermansen fra Sorgenfri mægler mellem stridende søskende eller møder dem til en begravelsessamtale om deres afdøde mor eller far, støder han ofte på konflikter, som har rod i barndommen. Samtalerne kan være befordrende eller afsluttende for deres relation. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her