*

Aarhus

Socialpædagoger vil med på råd i sager om Jørn og andre udsatte

Lav en mere glidende overgang fra barn til voksen og inddrag fagfolk, lyder det fra socialpædagogerne.

Socialpædagoger, plejefamilier, familieplejekonsulenter og andre fagprofessionelle skal i langt højere grad inddrages, når udsatte og handicappede børn nærmer sig de 18 år, og Aarhus Kommune skal finde nye tilbud til dem.

Forslaget kommer fra Socialpædagogerne Østjylland som en reaktion på TV 2’s dokumentar ”Mors lille dreng på egne ben”.

»Der er brug for en langt større og mere seriøs inddragelse i visitationsprocessen af de folk, der rent faktisk arbejder med de her mennesker,« siger kredsformand Gert Landergren Due, der finder det rystende, at Aarhus Kommune endnu engang svigter den nu 19-årige Jørn Toft Jensen ved ikke at have et ordentligt tilbud klar til ham, da han bliver myndig og skal flytte fra sine plejeforældre.

»På trods af at sagen om Jørn er en af de mest veldokumenterede anbringelsessager i Danmark, kommer det tilsyneladende som en stor overraskelse for Aarhus Kommune, at Jørn fylder 18 år,« oplyser formanden i en pressemeddelelse.

Gert Landergren Due finder det »stærkt bekymrende«, at en ung mand som Jørn kan falde igennem det system, der skal sikre en sammenhængende overgang fra ét tilbud til ét andet.

»Når det kan ske i en så veldokumenteret sag som Jørns, hvad sker der så med alle de andre anbragte børn, der bliver voksne og har brug for hjælp og støtte?« spørger han.

Sårbare unge i Aarhus slår sig på voksenlivet

For at undgå dette foreslår Socialpædagogerne Østjylland, at der bliver lavet et forsøg med en langt blødere overgangsordning for unge fra 15-25 år til i god tid at tage fagligt hånd om skiftet fra barn til voksentilværelsen.

Konkret kunne det sikres med formaliserede møder, hvor myndigheden for børn og voksne samt repræsentanter for både det tilbud, som den unge kommer fra og skal hen til, deltager. Møderne skal ske både før og efter overgangen fra et tilbud til et andet.

»Det gør man rent faktisk ikke i dag. Det kunne have gjort en kæmpe forskel for Jørn og andre unge.«

Socialchef Lotte Henriksen hilser forslaget velkomment.

Kommunen overhørte advarsler om boligtilbud til ”Mors lille dreng”

»Der er ingen tvivl om, at vi skal kigge på det her område, og det kunne godt være, at det giver mening at kigge på en mellemgruppe. Om det ligefrem betyder at lave et nyt driftsområde, ved jeg ikke. Men jeg er meget åben over for idéen at samle nogle medarbejdere fra både børne- og voksenområdet til at sørge for overgangen fra barn til voksen. Jeg tænker, vi skal have en dialog om, hvordan vi kan gøre det her bedst,« siger hun.

Reorganisering

Dialogen bliver i første omgang ikke med socialpædagogerne og andre fagfolk, men socialrådmand Thomas Medom (SF), da Lotte Henriksen henviser til, at det er en politisk beslutning.

Socialchef: Dilemmaet er, at Jørn bare kan sige nej tak

Hun understreger, at der for nylig er sket en reorganisering af socialforvaltningen, hvor man har gjort meget for at dyrke et tættere samarbejde i visitationsarbejdet mellem pædagoger og rådgivere på byens fire borgercentre. Her vil fagfolk også være samlet på bestemte dage i løbet af ugen.

»Det betyder ikke, at det virker allerede, men vi har gjort os gode erfaringer med samarbejder mellem socialpædagoger og rådgivere, og det skal vi arbejde videre med,« siger hun og tilføjer, at kommunen har været i dialog med socialpædagogerne om dette.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Fejl på fejl i Mads-sagen
Rapporter: I dag bliver tre undersøgelser efter Mads-sagen præsenteret. Århus Kommunes håndtering af anbringelsessagen får en sønderlemmende kritik.
Debat: Byrummet er ikke for alle længere
Robert Johannes Ulrich, cand.mag. Aarhus C
I den senere tid har Aarhus Kommune opstillet en række regnbuefarvede bænke i byrummet, formodentlig for at promovere LGBT-bevægelsen, en mindre politisk interesseorganisation.
Debat: Drop nu de retssager mod Aarhus Kommune
John Graversgaard, Byagervej 144, st. th., Beder
Det er beskæmmende at se en gruppe landbrugsfolk, som vil køre retssager mod kommunens indsats for at beskytte vores fælles drikkevand.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen – fup eller fakta om budgetoverskridelser

Niels Peter Jensen, St. Blichers Vej 38, Åbyhøj
Efter at have læst artiklen ”V: Letbanen er blevet alt for dyr” i JP Aarhus 13/9 vil jeg – og sikkert mange andre – gerne som skatteyder have opklaret, om der er fejl i artiklen.

Debat: Byrummet er ikke for alle længere

Robert Johannes Ulrich, cand.mag. Aarhus C
I den senere tid har Aarhus Kommune opstillet en række regnbuefarvede bænke i byrummet, formodentlig for at promovere LGBT-bevægelsen, en mindre politisk interesseorganisation.

Debat: Giv Ældrerådet styrke

Jan Radzewicz , formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune Plutovej 10, Højbjerg
Alle over 60 år kan stemme ved valget til Ældrerådet den 10.-31. oktober. Rådet er folkevalgt og skal bl.a. rådgive byrådet og kommunen om ældrepolitiske forhold.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her