*

Aarhus

Prestigebyggeri var ikke vildt nok

Rigmanden Anders Holch Povlsen ville gerne være med til at opføre et hotel-, erhvervs- og boligprojekt på havnen i Aarhus. Men han var ikke tilfreds med det første udkast. Det skulle være vildere, mente han. Og det blev det.

Offentligheden får adgang til toppen af det kommende hotel- og konferencecenter i Aarhus Ø. Illustration: Arkitektfirmaerne BIG og Sleth

Planen om et ikonisk hotel- og konferencecenter i Aarhus Ø med adgang for alle var nok til at lokke Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen til for første gang at kaste sine penge ind i et byggeprojekt.

Men I er nødt til at gøre det vildere, lød beskeden, fortæller byudvikler Rune Kilden om det budskab, han måtte gå hjem med til stjernearkitekt Bjarke Ingels, som ikke er vant til at få sådanne kommentarer med på vejen til sine byggetegninger.

Aarhus Ø

Nyt hotelkompleks

På Pier 4 i Aarhus Ø bliver opført et hotel- og konferencecenter samt 26.000 kvadratmeter bolig.

Hotellet får knap 500 værelser, konferencecentret har plads til over 2.000 gæster, og der skal bygges 300-450 boliger.

Prisen bliver omkring 1,5 mia. kr. — ca. 1 mia. for hotel- og konferencecentret og en halv mia. til bolig- og erhvervsbyggeri.

Vinderteamet består af investor og Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen, stjernearkitekten Bjarke Ingels, BIG, og byudvikler Rune Kilden, der er gået sammen med arkitektfirmaet Sleth og hoteloperatøren Scandic.

Vildere blev det, og tidligere på ugen vandt Anpartsselskabet Bassin 7 udbuddet af de sidste byggefelter på Pier 4 i Aarhus Ø og kunne dermed vise, hvordan byens kommende hotel- og konferencecenter vil sno sig om sig selv i en opadgående spiral.

»Vi har valgt at løfte konferencecentret til 1. sal for at invitere bylivet ind i stueetagen, hvor der bl.a. bliver etableret en restaurant. Langs husets spiral kan alle gå en lille bjergvandring til bygningens peak, og på ruten vil der være en gårdhave med en fantastisk udsigt ud over havet,« siger Andreas Klok Pedersen, partner og designchef i BIG.

Vinderteamet består af Anders Holch Povlsen, stjernearkitekten Bjarke Ingels, BIG, og byudvikler Rune Kilden, der er gået sammen med arkitektfirmaet Sleth og hotel-operatøren Scandic.

Byens største hotel

Det kommende hotel bliver byens største med knap 500 værelser, og konferencesalen får plads til mere end 2.000 gæster til bl.a. konferencer, koncerter og events.

Selskabet køber ligeledes byggefelterne ved siden af det kommende hotel- og konferencecenter. Her skal opføres to boligkarréer med butikker i stueetagen og et boligtårn. Der bliver etableret 300-450 boliger, hvoraf 80, svarende til 7.000 af de samlede 26.000 etagekvadratmeter, er reserveret til almene boliger, som vinderteamet skal realisere sammen med Aarhus Kommune og en endnu ukendt boligforening.

Vinderteamet bag det kommende hotel- og konferencecenter blev præsenteret torsdag formiddag. Byudvikler Rune Kilden (tv) og partner i BIG Andreas Klok Pedersen viste vinderprojektet frem. Foto: Arkitektfirmaerne BIG og Sleth .

 

Byudviklerne Stine Hindby og Rune Kilden med arkitekt Søren Leth (th.) ved præsentationen af hotelprojektet. Foto: Anita Graversen

Byggeriet ventes af stå færdig om tre til fire år og vil koste omkring 1,5 mia. kr.

Ifølge jurister i Aarhus Kommune må salgsprisen for arealerne ikke oplyses endnu på grund af udbudsreglerne.

Langs Bassin 7 er der plads til restauranter, butikker og andre erhverv. På Pier 4’s yderste spids etableres en række aktivitetshuse, og ved siden af bygges et nyt teater.

Den anden budgiver på byggegrundene på Pier 4 var et team bestående af Nordic Choice Hotels, Schmidt Hammer Lassen Architects og entreprenøren A. Enggaard.

Gårdhaven på hotel- og konferencecentret, som alle får adgang til. Illustration: Arkitektfirmaerne BIG og Sleth

300-450 boliger bliver bygget som enten lave byhuse eller i 5-6 etager. Illustration: Arkitektfirmaerne BIG og Sleth .

Projektet omfatter også boliger og butikker. Illustration: Arkitektfirmaerne BIG og Sleth

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen – fup eller fakta om budgetoverskridelser

Niels Peter Jensen, St. Blichers Vej 38, Åbyhøj
Efter at have læst artiklen ”V: Letbanen er blevet alt for dyr” i JP Aarhus 13/9 vil jeg – og sikkert mange andre – gerne som skatteyder have opklaret, om der er fejl i artiklen.

Debat: Byrummet er ikke for alle længere

Robert Johannes Ulrich, cand.mag. Aarhus C
I den senere tid har Aarhus Kommune opstillet en række regnbuefarvede bænke i byrummet, formodentlig for at promovere LGBT-bevægelsen, en mindre politisk interesseorganisation.

Debat: Giv Ældrerådet styrke

Jan Radzewicz , formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune Plutovej 10, Højbjerg
Alle over 60 år kan stemme ved valget til Ældrerådet den 10.-31. oktober. Rådet er folkevalgt og skal bl.a. rådgive byrådet og kommunen om ældrepolitiske forhold.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
Hemmeligheden bag 100 års møbelsucces: Intet overlades til tilfældighederne i familiefirma
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn tager møbeldesign så seriøst, at produktionen hele tiden strømlines, mens de vigtigste danske designikoner samles under ét tag - senest Børge Mogensen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her