*

Aarhus

Prestigebyggeri var ikke vildt nok

Rigmanden Anders Holch Povlsen ville gerne være med til at opføre et hotel-, erhvervs- og boligprojekt på havnen i Aarhus. Men han var ikke tilfreds med det første udkast. Det skulle være vildere, mente han. Og det blev det.

Offentligheden får adgang til toppen af det kommende hotel- og konferencecenter i Aarhus Ø. Illustration: Arkitektfirmaerne BIG og Sleth

Planen om et ikonisk hotel- og konferencecenter i Aarhus Ø med adgang for alle var nok til at lokke Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen til for første gang at kaste sine penge ind i et byggeprojekt.

Men I er nødt til at gøre det vildere, lød beskeden, fortæller byudvikler Rune Kilden om det budskab, han måtte gå hjem med til stjernearkitekt Bjarke Ingels, som ikke er vant til at få sådanne kommentarer med på vejen til sine byggetegninger.

Aarhus Ø

Nyt hotelkompleks

På Pier 4 i Aarhus Ø bliver opført et hotel- og konferencecenter samt 26.000 kvadratmeter bolig.

Hotellet får knap 500 værelser, konferencecentret har plads til over 2.000 gæster, og der skal bygges 300-450 boliger.

Prisen bliver omkring 1,5 mia. kr. — ca. 1 mia. for hotel- og konferencecentret og en halv mia. til bolig- og erhvervsbyggeri.

Vinderteamet består af investor og Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen, stjernearkitekten Bjarke Ingels, BIG, og byudvikler Rune Kilden, der er gået sammen med arkitektfirmaet Sleth og hoteloperatøren Scandic.

Vildere blev det, og tidligere på ugen vandt Anpartsselskabet Bassin 7 udbuddet af de sidste byggefelter på Pier 4 i Aarhus Ø og kunne dermed vise, hvordan byens kommende hotel- og konferencecenter vil sno sig om sig selv i en opadgående spiral.

»Vi har valgt at løfte konferencecentret til 1. sal for at invitere bylivet ind i stueetagen, hvor der bl.a. bliver etableret en restaurant. Langs husets spiral kan alle gå en lille bjergvandring til bygningens peak, og på ruten vil der være en gårdhave med en fantastisk udsigt ud over havet,« siger Andreas Klok Pedersen, partner og designchef i BIG.

Vinderteamet består af Anders Holch Povlsen, stjernearkitekten Bjarke Ingels, BIG, og byudvikler Rune Kilden, der er gået sammen med arkitektfirmaet Sleth og hotel-operatøren Scandic.

Byens største hotel

Det kommende hotel bliver byens største med knap 500 værelser, og konferencesalen får plads til mere end 2.000 gæster til bl.a. konferencer, koncerter og events.

Selskabet køber ligeledes byggefelterne ved siden af det kommende hotel- og konferencecenter. Her skal opføres to boligkarréer med butikker i stueetagen og et boligtårn. Der bliver etableret 300-450 boliger, hvoraf 80, svarende til 7.000 af de samlede 26.000 etagekvadratmeter, er reserveret til almene boliger, som vinderteamet skal realisere sammen med Aarhus Kommune og en endnu ukendt boligforening.

Vinderteamet bag det kommende hotel- og konferencecenter blev præsenteret torsdag formiddag. Byudvikler Rune Kilden (tv) og partner i BIG Andreas Klok Pedersen viste vinderprojektet frem. Foto: Arkitektfirmaerne BIG og Sleth .

 

Byudviklerne Stine Hindby og Rune Kilden med arkitekt Søren Leth (th.) ved præsentationen af hotelprojektet. Foto: Anita Graversen

Byggeriet ventes af stå færdig om tre til fire år og vil koste omkring 1,5 mia. kr.

Ifølge jurister i Aarhus Kommune må salgsprisen for arealerne ikke oplyses endnu på grund af udbudsreglerne.

Langs Bassin 7 er der plads til restauranter, butikker og andre erhverv. På Pier 4’s yderste spids etableres en række aktivitetshuse, og ved siden af bygges et nyt teater.

Den anden budgiver på byggegrundene på Pier 4 var et team bestående af Nordic Choice Hotels, Schmidt Hammer Lassen Architects og entreprenøren A. Enggaard.

Gårdhaven på hotel- og konferencecentret, som alle får adgang til. Illustration: Arkitektfirmaerne BIG og Sleth

300-450 boliger bliver bygget som enten lave byhuse eller i 5-6 etager. Illustration: Arkitektfirmaerne BIG og Sleth .

Projektet omfatter også boliger og butikker. Illustration: Arkitektfirmaerne BIG og Sleth

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce
Præsten mægler mellem stridende søskende
Når sognepræst Søren Hermansen fra Sorgenfri mægler mellem stridende søskende eller møder dem til en begravelsessamtale om deres afdøde mor eller far, støder han ofte på konflikter, som har rod i barndommen. Samtalerne kan være befordrende eller afsluttende for deres relation. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her