*

Aarhus

V: Busskure på Klostertorvet skal væk

Busskurene på Klostertorvet fungerer som opholdssteder for socialt udsatte, mener Venstre.

Busskurene på Klostertorv skal pilles ned midlertidigt eller permanent for at genoprette roen i området, mener Venstre. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Selv om Aarhus Cityforening og Socialforvaltningen i Aarhus Kommune netop har besluttet at gå sammen om en vagtordning på Klostertorv og ved Vor Frue Kirke hele sommeren, så skal der ifølge Venstre mere til, hvis roen i området helt skal genoprettes.

»Vi skal også have snakket om busskurene i området. De fungerer i dag som opholdssteder for socialt udsatte. Hvis de andre hellesteder på placeringer rundt om i byen skal blive en succes, så er vi nødt til at se på, om busskurene skal pilles ned. Enten for en periode eller permanent. Det vil give et federe torv, end det er i dag,« siger Venstres ordfører på sagen, Lene Horsbøl, med henvisning til byrådsforslaget fra V og K, som skal behandles på onsdag i byrådet.

Hellesteder

De to partier foreslog sidste år i august netop, at der bl.a. indsættes vagter på Klostertorv, og der udpeges 3-4 såkaldte ”hellesteder” rundt om i byen til socialt udsatte. Socialrådmand Thomas Medom (SF) udsendte sidst i april en pressemeddelelse om en ny aftale mellem erhvervslivet og kommunen om bl.a. vagter, som hen over sommeren skal forebygge, at der opstår voldsomme og utrygge episoder, som har været et tilbagevendende problem i de seneste år.

Ny handlingsplan

Med Odense Kommune som forbillede har afdelingerne Sociale Forhold og Beskæftigelse samt Teknik og Miljø derudover i løbet af vinteren udarbejdet en handlingsplan for byens rum.

Handlingsplanen skal være med til at sikre bedre forhold for de udsatte i byen samt større tryghed for øvrige borgere.

Ifølge handlingsplanen skal der skabes attraktive alternativer i form af midlertidige hellesteder i byens rum for socialt udsatte, som dermed får alternativer til et ophold på Klostertorv.

»Selvfølgelig er det dejligt, at rådmand Thomas Medom allerede har sørget for, at forslaget fra V og K bliver gjort til virkelighed. Men vi kan også konstatere, at der skal mere til, hvis der skal sikres et ordentligt miljø for alle i området,« siger Lene Horsbøl forud for byrådsmødet.

Ifølge indstillingen til byrådet vil etableringen af hellestederne koste ca. 500.000 kr. pr. stk. til indkøb, tilslutningsafgifter m.m.

Udgiften vil de to afdelinger Sociale Forhold og Beskæftigelse og Teknik og Miljø dele mellem sig.

Teknik og Miljø vil også bruge penge på at forbedre torveområdets fysiske udseende ved ændring af hegn, beplantning og cykelparkering, fremgår det.

Private vagter

Aftalen mellem Aarhus Cityforening, de erhvervsdrivende og Socialforvaltningen betyder, at der gennem sommeren vil være to vagter fra den private sikkerhedskoncern G4S til stede på torvet for at opretholde ro og sikre trygheden for handlende, cafégæster, erhvervsdrivende og beboere.

De to vagter vil være på Klostertorv mandag til lørdag fra den 1. maj til den 31. august i tidsrummet 12-19. Vagterne har ingen særlige beføjelser, men kan følge borgere hen til Kirkens Korshær og de hellesteder, der skal etableres for de socialt udsatte – eller alternativt tilkalde politiet. Vagterne skal registrere hændelser og melde dem til Socialforvaltningen, fremgår det.

Udgifterne til vagtordningen deles mellem Socialforvaltningen, de erhvervsdrivende og Aarhus Cityforening.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce
Præsten mægler mellem stridende søskende
Når sognepræst Søren Hermansen fra Sorgenfri mægler mellem stridende søskende eller møder dem til en begravelsessamtale om deres afdøde mor eller far, støder han ofte på konflikter, som har rod i barndommen. Samtalerne kan være befordrende eller afsluttende for deres relation. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her