*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Aarhus

Direktør: Dejligt at kunne hjælpe

Stibo A/S stiller lokaler, mad og rådgivning til rådighed for studerende og nystartede virksomheder uden at forvente noget til gengæld. Projektet har dog styrket virksomhedens egen innovationskultur, afslører direktøren.

Stibo A/S i Højbjerg har etableret projektet Stibo Accelerator, som ifølge direktør Hans Damgaard (th.) er et forsøg på at udvikle dygtigere og mere kompetente dataloger og civilingeniører. Foto: Tor Birk Trads/Polfoto

Gennem tre år har Stibo A/S i Højbjerg tilbudt studerende og nyetablerede virksomheder mentorordning, sit globale netværk og viden fra sine forretningsområder. Umiddelbart har virksomheden ikke fået noget til gengæld, men adm. direktør Hans Damgaard er alligevel ganske tilfreds med projektet.

Hjælp til

Stibo Accelerator

  • Både universitetsstuderende og opstartsvirksomheder er mulige deltagere.
  • De deltagere, som bliver  udvalgt, rykker ind i lokaler hos Stibo i Højbjerg ved  Aarhus.
  • Her arbejder de målrettet med deres projekt i ca. et halvt år.
  • Stibo tilbyder en mentorordning, sit globale netværk og viden fra sine forretningsområder.
  • Formålet er at booste  iværksætteri i lokalmiljøet.

»Det er dejligt at kunne hjælpe. Det er da også vores erfaring, at det er en positiv oplevelse for vores kunder,« fortæller han.

Projektet, som hedder Stibo Accelerator, er ifølge Hans Damgaard et forsøg på at udvikle dygtigere og mere kompetente dataloger og civilingeniører.

Stibo stiller et lokale til rådighed for unge studerende og entreprenører, som de kommer i kontakt med gennem deres netværk. Der er plads til seks projekter ad gangen, og de studerende kan gennem et halvt år arbejde med deres forretningsidé i et struktureret program. En mentor tilknyttes, og en ekstern partner kobles på med en forpligtelse om at give løbende feedback.

»Vi har forsøgt at udtænke en ny måde at lave hovedopgave eller masteropgaver, som bliver mere virkelighedsnære og virksomhedsrelevante ved at lave sådan en trekant mellem os, de studerende og vores kunder og interessenter,« fortæller Hans Damgaard.

All inclusive

Direktøren lægger ikke skjul på, at der er en del udgifter forbundet med projektet. En fuldtidsansat og en konsulent er tilknyttet projektet, og desuden er der nogle følgeomkostninger ved at stille lokaler til rådighed.

»Vi skal lave lidt flere frikadeller og skrælle lidt flere kartofler end normalt, for vi bespiser også de her meget sulte mennesker. Det er ikke en kæmpe investering, men samlet set en betydelig investering i million-klassen, som vi ikke henter hjem igen i direkte afkast,« forklarer Hans Damgaard, der også understreger, at formålet ikke er profit, men at give noget tilbage til samfundet ved at dele sit netværk og dele sin viden med talentfulde unge.

»Vi er jo en kommerciel virksomhed, og vi er sat i verden for at skabe værdi og tjene penge. Normalt har vi nogle meget skrappe procedurer og faste rutiner, som det her projekt slet ikke kan honorere. Men her er formålet også et helt andet,« forsikrer han.

Hårfin balance

Ifølge Hans Damgaard er balancen mellem det uegennyttige og virksomhedens kommercielle hensyn hårfin.

»Der er et interessant dilemma i det her. Det havde jo været fristende at bruge projektet markedsføringsmæssigt, men så går det fine jo egentlig af det, og så er det bare en investering i vores egen profil. Det smukke er at give uden at få noget igen, så vi bruger det ikke som en markedsføringsplatform. Grunden til, at det her nu står i avisen, er, at du har kontaktet mig,« siger han.

Profitten fra socialt ansvar styrer udenom bundlinjen.

Direktøren erkender dog, at virksomheden har profiteret af projektet, selv om det ikke har været hensigten.

»Det har været sundt for Stibo at involvere sig i det her arbejde. Det har været med til at stimulere virksomhedens egen innovationskultur, og det er med til at give nye og lidt skæve vinkler på nogle projekter indimellem. Det er et eksempel på, at nogle gange opnår man nogle fordele, som man ikke selv har planlagt,« fortæller direktøren, der understreger, at ejerskabet til alt arbejde i Stibo Accelerator ligger hos de studerende.

»Det har jo også haft en anden utilsigtet fordel i kraft af, at vi har ansat nogle stykker, som vi har lært at kende gennem projektet. Og de har haft den fordel, at de har fået et rigtig fint kendskab til os som virksomhed,« siger Hans Damgaard.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her