*

Aarhus

Stort internationalt robotmesterskab melder udsolgt

Arrangørerne af en international Lego-konkurrence med godt 1.000 børn har fået overvældende mængde af tilmeldinger.

1.000 børn fra hele verden dyster til maj i robotkonkurrencer i Navitas. Arkivfoto: Eraldo Peres

Til maj skal 1.000 børn fra hele verden i alderen 10 til 16 år dyste mod hinanden med deres selvbyggede robotter, bl.a. lavet af lego til First Lego Leage Open European Championship Aarhus 2017 eller FLLOEC2017. Arrangørerne har oplevet en overvældende respons allerede måneder før selve begivenheden, og kan nu melde udsolgt.

»Lige nu sidder vi og kæmper en brav kamp med at få plads til nogle flere hold. Det er også svært, fordi det er børn, vi har at gøre med. Der sidder børn i Argentina og Brasilien, som drømmer om at komme til legoens hjemland, så derfor føler vi, at vi har et helt særligt ansvar,« siger Nils Ole Klejnstrup, projektleder for FLLOEC2017.

Over fire dage i Kristi Himmelfartsferien bliver konkurrencer, leg og begivenheder afholdt i bl.a. Navitas, Legoland og i Tivoli Friheden. De fire dage bliver fyldt med Lego, leg, hotdogs og kulturelle møder for alle børnene, der kommer fra omkring 50 forskellige lande.

Lego-skib til 40 mio. kr.

Arrangørerne fortæller, at den kulturelle udveksling er en stor fordel ved arrangementet. Flere af holdene har planer om at optræde for hinanden med opvisninger af sange og dans fra deres forskellige hjemlande. Til selve konkurrencerne bliver børnene stillet op i deres forskellige verdensdele og får venner fra deres nabolande.  

»Det er simpelthen venskaber for livet,« siger Nils Ole Klejnstrup.

Det er dog ikke pengepræmier, som børnene får med hjem fra konkurrencerne. Konkurrencens priser bliver målt på forskellige værdier som kreativitet, innovation, samarbejde og tekniske evner, og det bliver belønnet med pokaler lavet af legoklodser.

Men anerkendelsen i at vinde en stor, international robotkonkurrence kan have stor betydning i nogle af deltagernes hjemlande, hvor deltagerne kan se det som en adgangsnøgle til skolelegater, oplyser FLLOEC2017.

Konkurrencen er blevet afholdt de seneste 20 år, og for at blive inviteret til at deltage i denne store internationale finale, har holdene kvalificeret sig i finaler i deres respektive lande.

Robot-mesterskaber i Århus

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her