*

Aarhus

Stort internationalt robotmesterskab melder udsolgt

Arrangørerne af en international Lego-konkurrence med godt 1.000 børn har fået overvældende mængde af tilmeldinger.

1.000 børn fra hele verden dyster til maj i robotkonkurrencer i Navitas. Arkivfoto: Eraldo Peres

Til maj skal 1.000 børn fra hele verden i alderen 10 til 16 år dyste mod hinanden med deres selvbyggede robotter, bl.a. lavet af lego til First Lego Leage Open European Championship Aarhus 2017 eller FLLOEC2017. Arrangørerne har oplevet en overvældende respons allerede måneder før selve begivenheden, og kan nu melde udsolgt.

»Lige nu sidder vi og kæmper en brav kamp med at få plads til nogle flere hold. Det er også svært, fordi det er børn, vi har at gøre med. Der sidder børn i Argentina og Brasilien, som drømmer om at komme til legoens hjemland, så derfor føler vi, at vi har et helt særligt ansvar,« siger Nils Ole Klejnstrup, projektleder for FLLOEC2017.

Over fire dage i Kristi Himmelfartsferien bliver konkurrencer, leg og begivenheder afholdt i bl.a. Navitas, Legoland og i Tivoli Friheden. De fire dage bliver fyldt med Lego, leg, hotdogs og kulturelle møder for alle børnene, der kommer fra omkring 50 forskellige lande.

Lego-skib til 40 mio. kr.

Arrangørerne fortæller, at den kulturelle udveksling er en stor fordel ved arrangementet. Flere af holdene har planer om at optræde for hinanden med opvisninger af sange og dans fra deres forskellige hjemlande. Til selve konkurrencerne bliver børnene stillet op i deres forskellige verdensdele og får venner fra deres nabolande.  

»Det er simpelthen venskaber for livet,« siger Nils Ole Klejnstrup.

Det er dog ikke pengepræmier, som børnene får med hjem fra konkurrencerne. Konkurrencens priser bliver målt på forskellige værdier som kreativitet, innovation, samarbejde og tekniske evner, og det bliver belønnet med pokaler lavet af legoklodser.

Men anerkendelsen i at vinde en stor, international robotkonkurrence kan have stor betydning i nogle af deltagernes hjemlande, hvor deltagerne kan se det som en adgangsnøgle til skolelegater, oplyser FLLOEC2017.

Konkurrencen er blevet afholdt de seneste 20 år, og for at blive inviteret til at deltage i denne store internationale finale, har holdene kvalificeret sig i finaler i deres respektive lande.

Robot-mesterskaber i Århus

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu

Kronik: Jagten på falske nyheder og pirat-publicister

Lars Holmgaard Christensen, ph.d. lektor, AAU København og CBS
Et medieproduceret samfundsbillede kommer til os med forskellige grader af falskhed.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Mageløse Moesgaard

Steen Pedersen, Skovparken 27, Skanderborg
Realiseres vindmølleparken ved Mejlflak, vil det unikke kulturlandskab ved Moesgaard blive hegnet ind.

Debat: Oplevelsesmedarbejderne giver liv på plejehjemmene

Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune
Tirsdag den 2. maj drager omkring 30 plejehjemsbeboere til Pinds Mølle Put and Take for at prøve lykken med snøren og få noget frisk luft og mad i det fri.

Debat: En uskyldig hænges ud for mystisk mord

Jens Erik Mehlsen, Marienhoffvej 16, Ryomgaard
Peer Kaaes bog om det 50 år gamle Højbjerg-mord er velskrevet, men ikke overbevisende i sin argumentation.
Restauranter

Restauranten hjem i stuerne

Risskovs nye gourmet-takeaway Nordly vil bringe restauranten hjem i stuerne. Kvalitets-takeaway er et stærkt voksende marked, siger trendforsker.

Masser af rødt kød og kun lidt salat

Der er kød i store mængder på tallerkenerne hos Köd, en restaurant, som man vel godt kan kalde maskulin med dens forkærlighed for rødt kød, men ikke for grøn salat.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her