*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Fremgang i Aarhus giver lavere hotelpriser

Flere turister har givet lavere hotelpriser i kulturhovedstaden, fortæller økonom.

I december 2016 blev der udlejet godt 50.000 antal hotelværelser i Aarhus. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Flere turister giver billigere hotelværelser. Året som europæisk kulturhovedstad er kun lige begyndt for Aarhus, men det kan allerede mærkes på hotelpriserne.

Hotelsøgesiden Trivago har sammenlignet priserne for januar og februar i henholdsvis 2016 og 2017, der viser et fald i priserne. Januars priser faldt fra 996 kroner til 970 kroner, og februars priser faldt fra 994 kroner til 936 kroner.  

Ifølge økonom Brian Gardner Mogensen er det en naturlig konsekvens af, at der har været øget konkurrence på hotelmarkedet i Aarhus, som dermed fører til, at priserne bliver lavere.

”Aarhus har oplevet en kraftig stigning i efterspørgslen af værelser, der i virkeligheden har været så høj, at antallet af værelser næsten ikke har slået til. Man har på det seneste været oppe på at udnytte 60 pct. af de hotelværelser, der er i Aarhus, og det er meget i hotelverdenen,” fortæller Brian Gardner Mogensen, økonom og direktør i Realise.

Flere og flere vil overnatte i Aarhus

Han fortæller, at Aarhus’ rolle som europæisk kulturhovedstad spiller en rolle i den store efterspørgsel på hotelværelser. Fremover vil det skabe en efterspørgsel efter både dyrere og billigere hoteller, og fremtiden for Aarhus’ hotelliv afhænger derfor af, hvad der bliver bygget af hoteller fremover.

”Flertallet af hoteller i Aarhus er i den kategori, man kalder trestjernede hoteller. Der er både turister, der efterspørger billigere og dyrere hoteller, så fremtiden vil afhænge af, hvad byen vælger at satse på.”

Ifølge Brian Gardner Mogensen er prisen på hotelværelserne også et billede på den generelle udvikling i erhvervslivet i Aarhus, hvor både turistattraktioner trækker penge til byen, men også flere store virksomheder, der har hovedsæde i Aarhus. Han fortæller, at turiststrømmen vil kunne mærkes både på kort og langt sigt fremover.

I december 2016 blev der udlejet godt 50.000 antal hotelværelser i Aarhus.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C

Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland

Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her