*

Aarhus

Aarhus byråd vil bekæmpe ensomhed hos borgere

Sundhedsundersøgelse skal hjælpe byrådet med at bekæmpe ensomhed, mener byrådsmedlem.

10.000 århusianere fik i e-boks en sundhedsundersøgelse, deriblandt spørgsmål til ensomhed og mental sundhed. Arkivfoto.

Hvordan har du det? Det spørgsmål fik 10.000 århusianere i indbakken fredag den 3. februar, sammen med en række andre spørgsmål, der skal hjælpe med at afdække sundheden hos danskerne. Byrådsmedlem Jette Skive (DF) vil bruge svarene til at bekæmpe ensomhed hos borgerne.

Det er fjerde gang undersøgelsen bliver foretaget, og senest var det i 2013, hvor borgerne blandt andet blev spurgt ind til rygning, alkoholvaner, kost og generel mental sundhed. Resultaterne fra undersøgelsen viste blandt andet, at der var knap 5 pct. Ensomme danskere i alderen 16 år og op. Det førte til en række initiativer fra Aarhus byråd.

”Det er en ordentlig remse, vi har sat i gang til at bekæmpe ensomhed. Vi har madlavning til de unge, spisevenner og herreklubber. Vi har også medarbejdere, der tager hen til de efterladte med en mappe med sociale tilbud, når nogen, vi kender til, mister,” fortæller Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg.

I år er der blevet føjet flere punkter til spørgeskemaet. Blandt andet er der spørgsmål til depression, tatoveringer, frivilligt arbejde, og de yngste får også spørgsmål om spiseforstyrrelser og selvskade.

Ifølge Jette Skive er det vigtigt for Aarhus byråd at få så mange svar på spørgeskemaet som muligt, og derfor opfordrer hun til at så mange som muligt sender besvarelser ind.

”Vi vil bekæmpe ensomheden. Der er mange, der viser interesse for vores tilbud, og jeg håber, det kan inspirere folk til at svare på spørgeskemaet, så vi kan se, om vores initiativer nytter noget og kører, som de skal,” siger Jette Skive.

300.000 danskere får nu spørgsmål om helbredet i e-Boks

Spørgeskemaet kommer fra regionerne i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed. Landet over har godt 300.000 tilfældigt udvalgte borgere på 16 år eller over modtaget spørgeskemaet.

Borgere, der har modtaget spørgeskemaet, kan besvare det mellem 3. februar og 3. maj. Brevet kommer i e-boks, men har man problemer med at besvare det, kan man få hjælp hos Region Midtjylland.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Grundskyld for letbane

Ib Christensen, fhv. MEP & MF, Randers

Debat: Vand og Vesterbro

Lone Hindø, byrådskandidat (S), Tåstrupvej 100, Harlev

Debat: Voldumcentret bliver udvidet

Hanne Smedegaard (V), medlem af Byrådet i Favrskov, medlem af Økonomiudvalget, formand for Landsbyrådet, Rigtrupvej 64, Voldum, Hadsten
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her