*

Aarhus

Aarhus byråd vil bekæmpe ensomhed hos borgere

Sundhedsundersøgelse skal hjælpe byrådet med at bekæmpe ensomhed, mener byrådsmedlem.

10.000 århusianere fik i e-boks en sundhedsundersøgelse, deriblandt spørgsmål til ensomhed og mental sundhed. Arkivfoto.

Hvordan har du det? Det spørgsmål fik 10.000 århusianere i indbakken fredag den 3. februar, sammen med en række andre spørgsmål, der skal hjælpe med at afdække sundheden hos danskerne. Byrådsmedlem Jette Skive (DF) vil bruge svarene til at bekæmpe ensomhed hos borgerne.

Det er fjerde gang undersøgelsen bliver foretaget, og senest var det i 2013, hvor borgerne blandt andet blev spurgt ind til rygning, alkoholvaner, kost og generel mental sundhed. Resultaterne fra undersøgelsen viste blandt andet, at der var knap 5 pct. Ensomme danskere i alderen 16 år og op. Det førte til en række initiativer fra Aarhus byråd.

”Det er en ordentlig remse, vi har sat i gang til at bekæmpe ensomhed. Vi har madlavning til de unge, spisevenner og herreklubber. Vi har også medarbejdere, der tager hen til de efterladte med en mappe med sociale tilbud, når nogen, vi kender til, mister,” fortæller Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg.

I år er der blevet føjet flere punkter til spørgeskemaet. Blandt andet er der spørgsmål til depression, tatoveringer, frivilligt arbejde, og de yngste får også spørgsmål om spiseforstyrrelser og selvskade.

Ifølge Jette Skive er det vigtigt for Aarhus byråd at få så mange svar på spørgeskemaet som muligt, og derfor opfordrer hun til at så mange som muligt sender besvarelser ind.

”Vi vil bekæmpe ensomheden. Der er mange, der viser interesse for vores tilbud, og jeg håber, det kan inspirere folk til at svare på spørgeskemaet, så vi kan se, om vores initiativer nytter noget og kører, som de skal,” siger Jette Skive.

300.000 danskere får nu spørgsmål om helbredet i e-Boks

Spørgeskemaet kommer fra regionerne i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed. Landet over har godt 300.000 tilfældigt udvalgte borgere på 16 år eller over modtaget spørgeskemaet.

Borgere, der har modtaget spørgeskemaet, kan besvare det mellem 3. februar og 3. maj. Brevet kommer i e-boks, men har man problemer med at besvare det, kan man få hjælp hos Region Midtjylland.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her