*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Aarhus byråd vil bekæmpe ensomhed hos borgere

Sundhedsundersøgelse skal hjælpe byrådet med at bekæmpe ensomhed, mener byrådsmedlem.

10.000 århusianere fik i e-boks en sundhedsundersøgelse, deriblandt spørgsmål til ensomhed og mental sundhed. Arkivfoto.

Hvordan har du det? Det spørgsmål fik 10.000 århusianere i indbakken fredag den 3. februar, sammen med en række andre spørgsmål, der skal hjælpe med at afdække sundheden hos danskerne. Byrådsmedlem Jette Skive (DF) vil bruge svarene til at bekæmpe ensomhed hos borgerne.

Det er fjerde gang undersøgelsen bliver foretaget, og senest var det i 2013, hvor borgerne blandt andet blev spurgt ind til rygning, alkoholvaner, kost og generel mental sundhed. Resultaterne fra undersøgelsen viste blandt andet, at der var knap 5 pct. Ensomme danskere i alderen 16 år og op. Det førte til en række initiativer fra Aarhus byråd.

”Det er en ordentlig remse, vi har sat i gang til at bekæmpe ensomhed. Vi har madlavning til de unge, spisevenner og herreklubber. Vi har også medarbejdere, der tager hen til de efterladte med en mappe med sociale tilbud, når nogen, vi kender til, mister,” fortæller Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg.

I år er der blevet føjet flere punkter til spørgeskemaet. Blandt andet er der spørgsmål til depression, tatoveringer, frivilligt arbejde, og de yngste får også spørgsmål om spiseforstyrrelser og selvskade.

Ifølge Jette Skive er det vigtigt for Aarhus byråd at få så mange svar på spørgeskemaet som muligt, og derfor opfordrer hun til at så mange som muligt sender besvarelser ind.

”Vi vil bekæmpe ensomheden. Der er mange, der viser interesse for vores tilbud, og jeg håber, det kan inspirere folk til at svare på spørgeskemaet, så vi kan se, om vores initiativer nytter noget og kører, som de skal,” siger Jette Skive.

300.000 danskere får nu spørgsmål om helbredet i e-Boks

Spørgeskemaet kommer fra regionerne i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed. Landet over har godt 300.000 tilfældigt udvalgte borgere på 16 år eller over modtaget spørgeskemaet.

Borgere, der har modtaget spørgeskemaet, kan besvare det mellem 3. februar og 3. maj. Brevet kommer i e-boks, men har man problemer med at besvare det, kan man få hjælp hos Region Midtjylland.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Psykiatrien i Risskov og/eller Skejby?

Merete Sørensen, mag.art. et cand.mag. Skovagervej 6B, 8240 Risskov
Det reelle alternativ er ikke enten Risskov eller Skejby, men at vi borgere enten mister eller opnår ejerskab til begge.

Debat: Man får som fortjent. Eller gør man?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum, Aarhus
Karakterer har været diskuteret altid – gives de korrekt, måler de kvalitet, tilgodeser de alle studerende?

Debat: Hvem er de private investorer, der vil bygge en ny lufthavn?

Per Hovgaard, Niels Bohrs Vej 28, Viby J
I mange år er det ikke lykkedes at sætte navne på de private investorer, der angiveligt står klar til at skyde penge i en ny lufthavn til Aarhus. Så spørgsmålet er, hvem disse investorer er?
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her