*

Aarhus

Nyt netværk i Tilst vil have unge i job

En almen boligforening i Tilst skaber et nyt erhvervsnetværk, der bl.a. skal sikre områdets unge et lokalt fritidsjob.

Tættere kontakt mellem områdets unge og det lokale erhvervsliv skaber tryghed. »Vi vil genopfinde tanken om den gamle landsby, hvor beboerne er fælles om at støtte hinanden,« siger Jan Andersen, der er boligsocial medarbejder i Langkærparken, hvis 860 almene lejligheder administreres af AL2bolig. Foto: Al2bolig

Tættere kontakt mellem områdets unge og det lokale erhvervsliv skaber tryghed.

Det mener den almene boligforening AL2bolig og beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune, der er gået sammen om at skabe et nyt erhvervsnetværk i Tilst.

»Vi vil genopfinde tanken om den gamle landsby, hvor beboerne er fælles om at støtte hinanden,« siger Jan Andersen, der er boligsocial medarbejder i Langkærparken, hvis 860 almene lejligheder administreres af AL2bolig.

»Vi håber, at vi med et stærkt lokalt samarbejde kan hjælpe de unge med at få en fod indenfor i en virksomhed,« siger Jan Andersen, der var vært ved netværkets etableringsmøde i Bydelshuset i Tilst i sidste uge.

Vi vil gerne have virksomhederne til at tage ansvar for området, så vi får skabt de positive fortællinger.
Allan Werge, direktør AL2bolig

Den lokale boligforening har gennem flere år haft et samarbejde med Bilka, der har givet unge, som foreningen har udpeget, to prøvevagter.

Job gennem netværk

»Det samarbejde kunne vi godt tænke os at brede ud til endnu flere virksomheder. Det er unge mennesker, som måske ikke har netværk til selv at opsøge et fritidsjob eller simpelthen ikke er vant til at have et fritidsjob, og det kan være en god vej ind på arbejdsmarkedet,« siger Jan Andersen.

Ifølge lektor ved Center For Ungdomsforskning på Aalborg Universitet Niels-Henrik Møller Hansen kan sådan et netværk være en god idé.

»Det er mit indtryk, at rigtig mange fritidsjob formidles gennem familie og venner og aldrig bliver slået op. De fleste unge, der i dag har et fritidsjob, kommer fra en middelklassebaggrund. Kommer man fra en såkaldt ressourcesvag familie, har man måske ikke overskud i hverdagen til et job i sin fritid og heller ikke netværket til at skaffe et,« siger Niels-Henrik Møller Hansen.

Fordelene ved at have en lille tjans ved siden af skolegangen er mange.

»For det første tjener man sine egne penge. Derudover lærer man at begå sig på en arbejdsplads. Har man det svært i skolen, kan man via et fritidsjob få mulighed for at vise sit værd,« siger Niels-Henrik Møller Hansen.

Ingen smadrede ruder

Direktøren for AL2bolig, Allan Werge, håber, at de lokale virksomheder kan se fordelene ved at give de unge chancen for et fritidsjob.

»Vi har alle glæde af et godt lokalt samfund. Jeg bor her ganske vist ikke, men jeg er her om dagen og har ikke lyst til at møde ind til smadrede ruder, som vi ofte gjorde i 2011 og 2012,« siger Allan Werge, der var med til første netværksmøde.

»Vi vil gerne have virksomhederne til at tage ansvar for området, så vi får skabt de positive fortællinger. Hvis der kommer en masse positive historier om Tilst, så bliver Tilst jo til sidst den positive historie, og det er den bedste reklame, man kan få,« tilføjer han.

René Christensen, der er restaurantchef i McDonald’s i Tilst, var også med til netværksmødet.

»Jeg er her for at lære området at kende. Vi har brug for mange medarbejdere og har derfor brug for et godt netværk i lokalområdet. Det er her, vi befinder os, og her, vi gerne vil være med til at skabe nogle gode tiltag,« siger restaurantchefen, der var en af i alt 11 deltagere, der blandt andet talte FK Distribution, Restaurant Bone’s, Ejner Hessel A/S og Langkaer Gymnasium.

»Det er ærgerligt, at endnu flere ikke mødte op, men det vigtigste er, at der er mange flere – 25-30 stykker – der har vist interesse for at deltage, og på længere sigt håber vi, at virksomhederne ser fordelene ved at engagere sig lokalt,« siger Allan Werge.

Boligorganisationen brugte i 2012 cirka 1 mio. kr. på at udbedre skader efter hærværk. I dag er det tal faldet til 200.000 kr.

»Der er ikke ballade lige nu overhovedet. Men det kan jo hurtigt komme igen, og derfor håber vi, at et lokalt netværk kan være med til at skabe ro,« siger Allan Werge.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal vi uligeløn til livs?

Anja Laursen , kredsformand Bente Alkærsig Rasmussen, Gert Petersen, Hanne Holst Long og Dorthe Sølvkær Ehlers kredsnæstformænd Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland Silkeborg

Debat: Pas dit eget barn hjemme med kommunalt tilskud

Birgit Liin, byrådskandidat for Venstre i Favrskov Kommune Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, Langå
Venstre tror på det frie valg, og at forældrene ved, hvad der er bedst for deres barn.

Debat: Letbanen – også for Djursland!

Kirstine Bille, viceborgmester (SF), Syddjurs Kommune og medlem af Letbanerådet | Mads Nikolajsen, medlem af Norddjurs kommunalbestyrelse (SF), Midttrafiks bestyrelse og Letbanerådet
Udskyd Aarhus Ø-linjen og fokuser på at gøre letbanen til Djursland færdig.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her