*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Aarhus

Michelin-stjerner tiltrækker krydstogtskibe

Med tre Michelin-restauranter markerer Aarhus sig, som en storby der er på vej frem, og det bemærkes i udlandet. På få år er antallet af krydstogtgæster i Aarhus femdoblet, og forventningerne til 2016 er tårnhøje.

Michelin-stjerner trækker flere krydstogskibe til Aarhus Havn. Foto: Ida Munch (akiv)

Michelin-stjerner er ikke blot et skulderklap til restauratørerne, men har også stor værdi for Aarhus som turistmål. Ifølge Peer H. Kristensen, der er direktør i VisitAarhus, har Michelin-stjernerne betydning for, om udenlandske krydstogtrederier vælger Aarhus som et stop på ruten.

”I det øjeblik at Aarhus fik Michelin-stjerner, der var det også en blåstempling af byen som turistby,” siger han.

Selvom det kun er tre restauranter, der kan prale af at have den eftertragtede stjerne, så gør stjernerne en verden til forskel, når Peer H. Kristensen skal forsøge at sælge Aarhus som krydstogtdestination.

”Da vi sidste år mødte op og sagde, at vi havde fået Michelin-stjerner, så var det tydeligt, at flere af krydstogtrederierne tog os mere seriøst. Nu troede de pludselig på os, når vi sagde, at Aarhus er en storby på vej frem. Flere rederier så stjernerne som en direkte godkendelse af os som by,” siger han.

Rejseselskab vil sælge krydstogter fra Aarhus

De seneste par år er der sket en stor stigning i antallet af udenlandske turister, der ankommer til Aarhus ad søvejen. I 2015 lagde 27.385 krydstogtgæster til havn i Aarhus, og i år forventes flere end 70.000 gæster at gå i land i den jyske hovedstad.

Stigningen kan dog ikke tilskrives Michelin-stjernerne alene. Ifølge Nicolai Krøyer, der er kundechef hos Aarhus Havn, er den store stigning også frugten af en massiv markedsføringsindsats.

”Det har været et langt sejt træk at nå så pæne resultater. Vi har brugt flere år på at opbygge vores nære og gode relation til de store, internationale rederier, og det er den indsats, der nu bærer frugt. Sidste år havde vi 11 krydstogtanløb, og i år har vi allerede 28 bekræftede anløb. I 2017 forventer vi endnu flere,” siger han.

Nicolai Krøyer er dog enig i, at det også har hjulpet, at Aarhus er kommet med på det gastronomiske verdenskort. Når han sammen med Peer H. Kristensen drager mod Miami for at udbygge relationen til de store amerikanske rederier, kan det heller ikke udelukkes, at Michelin-stjernerne bliver nævnt i salgstalen.

”Når vi sidder over for amerikanske krydstogtrederier og skal markedsføre Aarhus, så er Michelin-stjerner altså noget, der batter. Vi kan godt fortælle rederierne, at Aarhus er en fantastisk by, men Michelin-stjernerne er et meget konkret og anerkendt trumfkort,” siger Peer H. Kristensen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her