*

Aarhus

Imam i Aarhus forbyder kvinder at arbejde med mænd

Endnu en skjult optagelse fra TV2 viser en imam, der fremsætter kontroversielle udtalelser i Grimhøjmoske.

I en TV 2-dokumentar, der bliver bragt tirsdag, underviser imamen en studiegruppe af kvinder og børn i, at utro muslimske kvinder og frafaldne muslimer ifølge koranens sharialov skal piskes eller stenes. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) finder udtalelserne vanvittige. Han mener, at det er en fælles opgave at tage afstand og modarbejde »deres middelalderlige værdier«. Arkivfoto: Ernst Van Norde

Muslimske kvinder må ikke påtage sig et arbejde, hvis de kan komme i en situation, hvor de opholder sig alene sammen med mænd.

Sådan lød budskabet ifølge TV2 fra en gæsteimam under en fredagsbøn i Grimhøjmoskeen i Aarhus.

TV2's kvindelige såkaldte muldvarp spurgte imamen under bønnen, om muslimske kvinder må arbejde et sted, hvor der er mænd til stede.

- Vi siger, at det ikke er tilladt. Det er ikke tilladt af to grunde: Det er ikke tilladt for en kvinde, der tror på Allah, at være alene sammen med en mand, undtagen når hun er sammen med en værge. På den anden side, generelt set, er det ikke tilladt med sammenblanding af kønnene, sagde imamen til tilhørerne ifølge TV2.

Desuden understregede imamen, at det er meget vigtigt for kvinder at adlyde deres mænd.

Ifølge Tina Magaard, der er lektor på Aarhus Universitet og har studeret koranen indgående samt udført feltarbejde i miljøer lignende Grimhøjmoskeen, er det ikke noget nyt, at mange muslimske kvinder er fraværende på det danske arbejdsmarkedet på grund af religiøse forhold.

Hun fortæller til TV2, at frygten for at ende i helvedet afskrækker mange muslimske kvinder.

- Hvis du ikke kommer i himlen, kommer du i helvede, og der bliver du udsat for forfærdelige lidelser i al evighed. Det vil alle jo gerne undgå. Så hvis man tror på det, så kan man vægte det højere end et job og indtjening og frihed, siger hun til TV2.

Oussama El-Saadi, talsmand for Grimhøjmoskeen, mener, at TV2 kan have manipuleret med videooptagelserne, fortæller han i et interview med tv-stationen tirsdag aften.

- Det er ikke sikkert, at optagelserne er ægte. Medmindre kvinden bliver chikaneret, må hun gerne arbejde med en anden mand, siger han til TV2.

Mandag kom det frem, at samme imam også havde opfordret forældre til at slå deres børn, hvis ikke de beder til gud.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere
Ungt par afsatte fire år til ombygning: Halvråddent håndværkertilbud blev til drømmebolig med luksusudsigt
At sove på den overdækkede balkon med udsigt til solopgangen over Vejle Fjord er hele umagen værd, når Kirsten og Brian Reinholt tænker tilbage på deres netop overståede renoveringsproces. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her