*

Aarhus

Stjerneregn udeblev i Aarhus

Michelin-restauranterne i Aarhus beholdt alle deres stjerner, men ingen fik flere, og ingen nye restauranter fik stjerner.

Restaurant Frederikshøj og Wassim Hallal måtte kigge langt efter stjerne nr. 2 i dag, da Michelin-stjernerne blev uddelt. Foto: Jens Henrik Daugaard

Onsdag kl. 10 blev de nye Michelin-stjerner uddelt ved en ceremoni på D'Angleterre i København. Desværre for de aarhusianske restauranter blev ingen nye stjerner tildelt byen.

Bookmakerne havde spået to stjerner til Restaurant Frederikshøj, men Michelin Nordic Guide tildelte ikke endnu en stjerne til Wassim Hallal i år.

»Jeg havde håbet, men inde i mig selv vidste jeg godt vi ikke ville få en stjerne mere i år. Men jeg er superglad på mine kollegers vegne, og for at vi nu har fået tre stjerner i Danmark,« sagde Wassim Hallal til Århus Stiftstidende

Wassim Hallal havde ikke forventet at få den anden stjerne allerede i år og henviser til, at der også gik to år før Noma og Geranium fik deres anden stjerne.

Tre Michelin-stjerner til Geranium

Den Dansk Spiseguide er mere skuffede over den udeblevne stjerne til Frederikshøj.

»Jeg er skuffet og ked af, at Frederikshøj ikke har fået sin anden stjerne. Michelin har haft så travlt, at de helt har glemt den anden stjerne til Frederikshøj, som de har gjort sig fortjent til. Wassim har præsteret nogle ting ,som gør, at han burde have fået sin anden stjerne,« siger Bent Christensen, redaktør på Den Danske Spiseguide.

På Substans Facebook-side udtrykker ejerne René og Louise Mammen stor glæde over at genvinde deres stjerne:

Vi takker og bukker og drikker champagne!Stort tillykke til de nye stjerner - vi er lettede og stolte over at beholde vores ⭐️Opslået af Substans (officiel)24. februar 2016

Borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune, er meget begejstret over, at restauranterne Frederikshøj, Gastromé og Substans beholder deres stjerner:

»Først og fremmest skal der lyde et kæmpe tillykke til restauranterne for den flotte og velfortjente anerkendelse af deres indsats. Jeg glæder mig på alle restauranternes vegne, men også fordi det har enorm betydning for byen. Michelin-stjernerne viser, hvor stærkt den aarhusianske restaurantscene står og er med til at underbygge den i forvejen positive fortælling om Aarhus. Michelin-stjernerne giver et kæmpe fokus på byen både nationalt og internationalt, så vi kunne ikke ønske os en flottere gastronomisk optakt til Kulturhovedstadsåret«, lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard. 

Også VisitAarhus direktør Peer H. Kristensen er glad for de tre genvundne stjerner, der siden tildelingen af stjerne sidste år, har haft en positiv effekt på turismen i Aarhus:

»Det er fantastisk flot af vores restauranter og de engagerede mennesker, der står bag. Samtidig når effekten af Michelin-stjernerne langt udover det, den enkelte restaurant selv oplever. Derfor har stjernerne også en flot andel i, at Aarhus det seneste år har oplevet en vækst i turismen på knap 17 procent og omtales rosende i store internationale medier. Michelin-stjernerne viser, at Aarhus også har meget at tilbyde turister på den gastronomiske front,« udtaler Peer H. Kristensen.

Der blev heller ikke givet nye mini-stjerner i form af Michelin Bib Gourmand, der gives til restauranter, der leverer god mad til rimelige priser. Hærværk og Pondus beholder sine.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Vesten gør intet

Michael Unna, Pottemagertoften 208, Højbjerg
I henhold til JP’s leder 14/1. Vesten gør ikke noget, imens demokratiet smuldrer i nogle østeuropæiske stater.

Debat: Ældresagen vil umyndiggøre patienter

Niels Graverholt, Skelagervej 330, Aarhus N
Jeg overvejer alvorligt at melde mig ud af Ældre Sagen efter at have set indslaget i TV 2 17/1 om, at nogle læger har meddelt en syg mand, at de ikke vil redde hans liv, hvis han får et hjerteanfald igen.

Debatindlæg: Rod på kanalerne

Bente Nielsen, cand.phil. J.P., Larsens Vej 114, Brabrand
Hvert år ved denne tid sker det samme: Stofa foretager en kanalomlægning.
Restauranter

Martin Ib åbner madmarkeder

Til marts åbner kokken Martin Ib kantine og eventlokaler i Pakhusene på Aarhus Ø. Her åbner han også MIBmadmarked, og målet er at åbne i alt 20 MIBmarkeder i Jylland og på Fyn inden 2020.

Kold mad - og blandingsvin

Restaurantanmeldelse: Det kniber gevaldigt med ambitionsniveauet på Lajmi — både når det gælder mad og betjening.

Rar Bar er blevet til Ombord

Dansk mad: Allan Thallaug og Kristian Sørensen står bag Ombord, Jægergårdsgades nye restaurant, der ligger, hvor Rar Bar lå i 12 år. Det er de to kokkes tredje restaurant.
Annonce
Guides til Aarhus
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
»Aarhus virker som en 17-årig teenager, der har fået øje på sig selv i spejlet og tænker: Jeg er egentlig ret lækker«
Selv om der foregår ”lige lovlig meget selvspejling” i øjeblikket, er Aarhus på vej mod noget rigtig godt, hvis man spørger journalist Stig Olesen og fotograf Carsten Ingemann. De har netop udgivet vandrebogen ”Åh Aarhus”, der på ironisk vis forsøger at afdække dna’et i den by, som på en og samme tid giver dem lyst til at juble og krumme tæer. Og makkerparret holder ikke igen – hverken i forhold til fordommene, stereotyperne eller byens skud forbi mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her