*

Breaking
Gratis på SMS: Send JPBREAK til 1218 | Få nyheden på mail
Aarhus

Stjerneregn udeblev i Aarhus

Michelin-restauranterne i Aarhus beholdt alle deres stjerner, men ingen fik flere, og ingen nye restauranter fik stjerner.

Restaurant Frederikshøj og Wassim Hallal måtte kigge langt efter stjerne nr. 2 i dag, da Michelin-stjernerne blev uddelt. Foto: Jens Henrik Daugaard

Onsdag kl. 10 blev de nye Michelin-stjerner uddelt ved en ceremoni på D'Angleterre i København. Desværre for de aarhusianske restauranter blev ingen nye stjerner tildelt byen.

Bookmakerne havde spået to stjerner til Restaurant Frederikshøj, men Michelin Nordic Guide tildelte ikke endnu en stjerne til Wassim Hallal i år.

»Jeg havde håbet, men inde i mig selv vidste jeg godt vi ikke ville få en stjerne mere i år. Men jeg er superglad på mine kollegers vegne, og for at vi nu har fået tre stjerner i Danmark,« sagde Wassim Hallal til Århus Stiftstidende

Wassim Hallal havde ikke forventet at få den anden stjerne allerede i år og henviser til, at der også gik to år før Noma og Geranium fik deres anden stjerne.

Tre Michelin-stjerner til Geranium

Den Dansk Spiseguide er mere skuffede over den udeblevne stjerne til Frederikshøj.

»Jeg er skuffet og ked af, at Frederikshøj ikke har fået sin anden stjerne. Michelin har haft så travlt, at de helt har glemt den anden stjerne til Frederikshøj, som de har gjort sig fortjent til. Wassim har præsteret nogle ting ,som gør, at han burde have fået sin anden stjerne,« siger Bent Christensen, redaktør på Den Danske Spiseguide.

På Substans Facebook-side udtrykker ejerne René og Louise Mammen stor glæde over at genvinde deres stjerne:

Vi takker og bukker og drikker champagne!Stort tillykke til de nye stjerner - vi er lettede og stolte over at beholde vores ⭐️Opslået af Substans (officiel)24. februar 2016

Borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune, er meget begejstret over, at restauranterne Frederikshøj, Gastromé og Substans beholder deres stjerner:

»Først og fremmest skal der lyde et kæmpe tillykke til restauranterne for den flotte og velfortjente anerkendelse af deres indsats. Jeg glæder mig på alle restauranternes vegne, men også fordi det har enorm betydning for byen. Michelin-stjernerne viser, hvor stærkt den aarhusianske restaurantscene står og er med til at underbygge den i forvejen positive fortælling om Aarhus. Michelin-stjernerne giver et kæmpe fokus på byen både nationalt og internationalt, så vi kunne ikke ønske os en flottere gastronomisk optakt til Kulturhovedstadsåret«, lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard. 

Også VisitAarhus direktør Peer H. Kristensen er glad for de tre genvundne stjerner, der siden tildelingen af stjerne sidste år, har haft en positiv effekt på turismen i Aarhus:

»Det er fantastisk flot af vores restauranter og de engagerede mennesker, der står bag. Samtidig når effekten af Michelin-stjernerne langt udover det, den enkelte restaurant selv oplever. Derfor har stjernerne også en flot andel i, at Aarhus det seneste år har oplevet en vækst i turismen på knap 17 procent og omtales rosende i store internationale medier. Michelin-stjernerne viser, at Aarhus også har meget at tilbyde turister på den gastronomiske front,« udtaler Peer H. Kristensen.

Der blev heller ikke givet nye mini-stjerner i form af Michelin Bib Gourmand, der gives til restauranter, der leverer god mad til rimelige priser. Hærværk og Pondus beholder sine.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Debatindlæg

Debat: Aarhus Jazz Orchestra – jazz med mening for ældre

Peder Udengaard, orkesterchef, Aarhus Jazz Orchestra
Orkestret er taknemmelig for, at Aarhus Kommune giver det muligheden for at skabe glæde og indhold i hverdagen hos byens ældre.

Debat: Tirstrup Lufthavn

Hanne Skovrup, Glatvedvej 42, Balle
Sommerferie

Sommerferie for børn.

Se, hvad der sker i sommerferien i Aarhus
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Kommentar
Restauranter

498 g bøf blev til 256 g mad

Kødsvind: Hvad kan man egentlig forvente af kød på tallerkenen, når man bestiller en 500 grams ribeye. Vi lod det komme an på en prøve.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce
Vraget Top Gear-vært: Jeg er en firkantet klods
Chris Evans forklarer, hvorfor han har sagt sit job som Jeremy Clarksons efterfølger op. Nu er det antagelig Matt ”Joey” LeBlanc, der overtager rattet i det populære tv-program. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her