*

Aarhus

Over halvdelen af kommunens mad er økologisk

Ved hjælp af en indsats de seneste to år er andelen af økologiske varer i Aarhus Kommunes køkkener steget fra 11 til 53 pct. i gennemsnit. Socialrådmand vil have målsætningen sat op.

Der er kommet skred i brugen af madvarer uden sprøjtegifte i Aarhus Kommune.

I 2012 vurderede kommunens samarbejdspartner, Københavns Madhus, at andelen af økologiske madvarer i kommunen køkkener lå på omkring 11 pct.

I en pressemeddelelse skriver Aarhus Kommune, at den seneste opgørelse over fødevareindkøbet hos kommunens hovedleverandør viser, at 53 pct. af varerne er økologiske.

Lokalcenter-caféer får bronze i økologi

»Jeg er stolt og imponeret over, hvor hurtigt det går med økologiomlægningen. En masse lokale ildsjæle er gået foran og har vist, at det kan lade sig gøre, og jeg tvivler ikke på, at vi når i mål før 2020. Det sætter kvalitet faglighed og giver bedre og sundere mad,« udtaler borgmester Jacob Bundsgaard (S) i pressemeddelelsen.

Byrådet vedtog i 2013 en målsætning om, at kommunens køkkener som minimum skulle have en økologisk fødevarerandel på 60 pct. i 2020 gennem projekt Økoløft.

Bajere og bæredygtighed

Især køkkenerne i kommunens dagtilbud og plejeboliger har løftet andelen af økologiske fødevarer. Dagtilbuddene har således et gennemsnit på 88 pct. økologi, mens plejeboligerne er gået fra en andel på 1 til 46 pct. økologi.

Rådmanden for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), er imponeret over, at Aarhus Kommune allerede er nået så langt med at indfri målsætningen om 60 procent økologi i de kommunale køkkener.

Derfor varsler rådmanden en politisk diskussion i byrådet af, om målsætningen skal hæves fra 60 til 75 pct.

Kulbroen stiller stærkt madhold i festugen

»Jeg er overbevist om, at det er realistisk med en endnu mere ambitiøs målsætning end 60 pct. økologisk mad. Det er meningsfuldt at fokusere på sund, velsmagende mad, der er fremstillet økologisk. Den personalegruppe, der står for maden har været overset, og en vigtig sidegevinst ved Økoløft er, at medarbejdere, der typisk arbejder alene, har mødt kollegaer, været på kurser og fået inspiration til nye retter,« siger Thomas Medom.

Omlægningen er gjort inden for kommunens kostbudgettet, og kommunen konkluderer derfor, at det ikke er blevet dyrere at bruge flere økologiske varer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kommentar

Kommentar: Heksejagt på en minoritet

Bevidst eller ej, så spiller medier og politikere en stor rolle i den almene borgers syn og opfattelse af de forskellige emner, der rører sig i samfundet, og med den rolle hviler der et ansvar, et ansvar de ikke altid lever op til.
Debatindlæg

Debat: Fri os for Martin Henriksen

Niels Graverholt, labrador-ejer Skelagervej 230, Aarhus N
Jeg er 69, født i Vejen i Sydjylland, opvokset i Salling og har været bosat i Aarhus de seneste 51 år.

Debat: Nyt skraldeprojekt i Aarhus

Niels Verner Nielsen, Baneleddet 9, Mårslet
Så er vi i gang igen her i Aarhus. Nu laver vi en ny affaldsplan, vi skal have flere spande, så der kan sorteres i flere fraktioner, men man spørger ikke, nej, byrådet tager selv beslutning herom.
Restauranter

Aarhus’ nye stjerneskud

Restaurant Domestic ligger muligvis i en aarhusiansk baggård. Men anmelderne fra den nordiske Michelin-guide fandt alligevel frem til den.
Annonce
Guides til Aarhus
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands

Modest er på vej til Roskilde

Efter fire års udvikling er Aarhus-rockbandet blevet hyret til Roskilde Rising, og bandet har nye numre på vej, som er indspillet hos producer Jens Benz i København.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her