*

Aarhus

Over halvdelen af kommunens mad er økologisk

Ved hjælp af en indsats de seneste to år er andelen af økologiske varer i Aarhus Kommunes køkkener steget fra 11 til 53 pct. i gennemsnit. Socialrådmand vil have målsætningen sat op.

Der er kommet skred i brugen af madvarer uden sprøjtegifte i Aarhus Kommune.

I 2012 vurderede kommunens samarbejdspartner, Københavns Madhus, at andelen af økologiske madvarer i kommunen køkkener lå på omkring 11 pct.

I en pressemeddelelse skriver Aarhus Kommune, at den seneste opgørelse over fødevareindkøbet hos kommunens hovedleverandør viser, at 53 pct. af varerne er økologiske.

Lokalcenter-caféer får bronze i økologi

»Jeg er stolt og imponeret over, hvor hurtigt det går med økologiomlægningen. En masse lokale ildsjæle er gået foran og har vist, at det kan lade sig gøre, og jeg tvivler ikke på, at vi når i mål før 2020. Det sætter kvalitet faglighed og giver bedre og sundere mad,« udtaler borgmester Jacob Bundsgaard (S) i pressemeddelelsen.

Byrådet vedtog i 2013 en målsætning om, at kommunens køkkener som minimum skulle have en økologisk fødevarerandel på 60 pct. i 2020 gennem projekt Økoløft.

Bajere og bæredygtighed

Især køkkenerne i kommunens dagtilbud og plejeboliger har løftet andelen af økologiske fødevarer. Dagtilbuddene har således et gennemsnit på 88 pct. økologi, mens plejeboligerne er gået fra en andel på 1 til 46 pct. økologi.

Rådmanden for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), er imponeret over, at Aarhus Kommune allerede er nået så langt med at indfri målsætningen om 60 procent økologi i de kommunale køkkener.

Derfor varsler rådmanden en politisk diskussion i byrådet af, om målsætningen skal hæves fra 60 til 75 pct.

Kulbroen stiller stærkt madhold i festugen

»Jeg er overbevist om, at det er realistisk med en endnu mere ambitiøs målsætning end 60 pct. økologisk mad. Det er meningsfuldt at fokusere på sund, velsmagende mad, der er fremstillet økologisk. Den personalegruppe, der står for maden har været overset, og en vigtig sidegevinst ved Økoløft er, at medarbejdere, der typisk arbejder alene, har mødt kollegaer, været på kurser og fået inspiration til nye retter,« siger Thomas Medom.

Omlægningen er gjort inden for kommunens kostbudgettet, og kommunen konkluderer derfor, at det ikke er blevet dyrere at bruge flere økologiske varer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Debatindlæg

Debat: Turismens #Aarhusmodel provokerer og fascinerer

Peer H. Krsistensen , direktør, VisitAarhus
Det, der får omverdenen til at spærre øjnene op, er, at vi i Aarhus har drejet nøglen om til det traditionelle turistkontor og bl.a. flyttet informationen ud på digitale platforme.

Debat: Det er helt galt, det der foregår nu

Anne Kjeld Pedersen, formand for Birkebakkens Forældreforening, medlem af bestyrelsen i LEV Aarhus Hasselbakken 63, Hasselager
Grunden til, at budgetterne ikke rækker, er, at der er afsat for få midler.

Debat: Ny lufthavn – tusind tak til Aarhus Byråd

Preben Melgaard Kristensen, Stokrosevej 87, Beder
En ny lufthavn er i særklasse den vigtigste enkeltsag, som kommunen har.
Sankthans

Sankthansaften i Aarhus

Se, hvor der er sankthansbål i Aarhus og omegn.
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Kommentar
Restauranter

Anmeldelse af Sårt

Restaurant: Maden er god på det nye spisested Sårt, men betjeningen er ét stort kaos. Det trækker betydeligt ned i den samlede restaurantoplevelse, og det er rigtigt ærgerligt.

Cocktails til maden – selvfølgelig

Mad skal da nydes med fantasifulde cocktails. I hvert fald når man gør det så formfuldendt, som man formår at gøre det på St. Pauls Apothek. De giver et måltid et helt andet twist.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce
Biler
Guide til de hemmelige bilnyheder
Der er meget hemmelighedskræmmeri omkring kommende modeller. Vi har jagtet en af de mest hemmelige – og fundet den. 
Se flere
Bolig
Sådan skabte familien Lykke en strandvejsvilla, der forandrede familiens liv
Familien Lykke boede i otte år i deres hus ved Strandvejen i Køge, før de opførte den tilbygning, som forvandlede et småt og ordinært hus til et rummeligt og moderne hjem. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her