*

Aarhus

Over halvdelen af kommunens mad er økologisk

Ved hjælp af en indsats de seneste to år er andelen af økologiske varer i Aarhus Kommunes køkkener steget fra 11 til 53 pct. i gennemsnit. Socialrådmand vil have målsætningen sat op.

Der er kommet skred i brugen af madvarer uden sprøjtegifte i Aarhus Kommune.

I 2012 vurderede kommunens samarbejdspartner, Københavns Madhus, at andelen af økologiske madvarer i kommunen køkkener lå på omkring 11 pct.

I en pressemeddelelse skriver Aarhus Kommune, at den seneste opgørelse over fødevareindkøbet hos kommunens hovedleverandør viser, at 53 pct. af varerne er økologiske.

Lokalcenter-caféer får bronze i økologi

»Jeg er stolt og imponeret over, hvor hurtigt det går med økologiomlægningen. En masse lokale ildsjæle er gået foran og har vist, at det kan lade sig gøre, og jeg tvivler ikke på, at vi når i mål før 2020. Det sætter kvalitet faglighed og giver bedre og sundere mad,« udtaler borgmester Jacob Bundsgaard (S) i pressemeddelelsen.

Byrådet vedtog i 2013 en målsætning om, at kommunens køkkener som minimum skulle have en økologisk fødevarerandel på 60 pct. i 2020 gennem projekt Økoløft.

Bajere og bæredygtighed

Især køkkenerne i kommunens dagtilbud og plejeboliger har løftet andelen af økologiske fødevarer. Dagtilbuddene har således et gennemsnit på 88 pct. økologi, mens plejeboligerne er gået fra en andel på 1 til 46 pct. økologi.

Rådmanden for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), er imponeret over, at Aarhus Kommune allerede er nået så langt med at indfri målsætningen om 60 procent økologi i de kommunale køkkener.

Derfor varsler rådmanden en politisk diskussion i byrådet af, om målsætningen skal hæves fra 60 til 75 pct.

Kulbroen stiller stærkt madhold i festugen

»Jeg er overbevist om, at det er realistisk med en endnu mere ambitiøs målsætning end 60 pct. økologisk mad. Det er meningsfuldt at fokusere på sund, velsmagende mad, der er fremstillet økologisk. Den personalegruppe, der står for maden har været overset, og en vigtig sidegevinst ved Økoløft er, at medarbejdere, der typisk arbejder alene, har mødt kollegaer, været på kurser og fået inspiration til nye retter,« siger Thomas Medom.

Omlægningen er gjort inden for kommunens kostbudgettet, og kommunen konkluderer derfor, at det ikke er blevet dyrere at bruge flere økologiske varer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Debatindlæg

Debat: Aarhus Jazz Orchestra – jazz med mening for ældre

Peder Udengaard, orkesterchef, Aarhus Jazz Orchestra
Orkestret er taknemmelig for, at Aarhus Kommune giver det muligheden for at skabe glæde og indhold i hverdagen hos byens ældre.

Debat: Billund – perfekt beliggenhed

Erik Bach, Mølleparken 258, Billund
Sommerferie

Sommerferie for børn.

Se, hvad der sker i sommerferien i Aarhus
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Kommentar
Restauranter

498 g bøf blev til 256 g mad

Kødsvind: Hvad kan man egentlig forvente af kød på tallerkenen, når man bestiller en 500 grams ribeye. Vi lod det komme an på en prøve.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her