*

Aarhus

Over halvdelen af kommunens mad er økologisk

Ved hjælp af en indsats de seneste to år er andelen af økologiske varer i Aarhus Kommunes køkkener steget fra 11 til 53 pct. i gennemsnit. Socialrådmand vil have målsætningen sat op.

Der er kommet skred i brugen af madvarer uden sprøjtegifte i Aarhus Kommune.

I 2012 vurderede kommunens samarbejdspartner, Københavns Madhus, at andelen af økologiske madvarer i kommunen køkkener lå på omkring 11 pct.

I en pressemeddelelse skriver Aarhus Kommune, at den seneste opgørelse over fødevareindkøbet hos kommunens hovedleverandør viser, at 53 pct. af varerne er økologiske.

Lokalcenter-caféer får bronze i økologi

»Jeg er stolt og imponeret over, hvor hurtigt det går med økologiomlægningen. En masse lokale ildsjæle er gået foran og har vist, at det kan lade sig gøre, og jeg tvivler ikke på, at vi når i mål før 2020. Det sætter kvalitet faglighed og giver bedre og sundere mad,« udtaler borgmester Jacob Bundsgaard (S) i pressemeddelelsen.

Byrådet vedtog i 2013 en målsætning om, at kommunens køkkener som minimum skulle have en økologisk fødevarerandel på 60 pct. i 2020 gennem projekt Økoløft.

Bajere og bæredygtighed

Især køkkenerne i kommunens dagtilbud og plejeboliger har løftet andelen af økologiske fødevarer. Dagtilbuddene har således et gennemsnit på 88 pct. økologi, mens plejeboligerne er gået fra en andel på 1 til 46 pct. økologi.

Rådmanden for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), er imponeret over, at Aarhus Kommune allerede er nået så langt med at indfri målsætningen om 60 procent økologi i de kommunale køkkener.

Derfor varsler rådmanden en politisk diskussion i byrådet af, om målsætningen skal hæves fra 60 til 75 pct.

Kulbroen stiller stærkt madhold i festugen

»Jeg er overbevist om, at det er realistisk med en endnu mere ambitiøs målsætning end 60 pct. økologisk mad. Det er meningsfuldt at fokusere på sund, velsmagende mad, der er fremstillet økologisk. Den personalegruppe, der står for maden har været overset, og en vigtig sidegevinst ved Økoløft er, at medarbejdere, der typisk arbejder alene, har mødt kollegaer, været på kurser og fået inspiration til nye retter,« siger Thomas Medom.

Omlægningen er gjort inden for kommunens kostbudgettet, og kommunen konkluderer derfor, at det ikke er blevet dyrere at bruge flere økologiske varer.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Omsorgssvigt: Er Jørn Aarhus Kommunes lille dreng?

Rasmus Kjeldahl, direktør, Børns Vilkår
Anbragte børn og unge er blandt de mest udsatte borgere i velfærdsstaten Danmark.

Debat: Historisk mulighed for en god løsning nu

Bo Lindbirk, Solbjerg
Jeg synes ikke, at jeg vil undlade at kommentere en vis Niels J. L. Iversens svar på mit sidste indlæg i debatten om placeringen af hovedbanegården i Aarhus.
Restauranter

Madanmeldelse: Husmandsmad i Vestergade

Det er billigt at spise på La Forchetta. Til gengæld går det tydeligvis stærkt i køkkenet. Der er lidt samlebånd over serveringerne, og hvorfor skal man drikke sin vin af slidte og ridsede glas?

Tag selv vinen med

Vi koncentrerer os om maden, så sørger gæsterne for vinen, siger Le Basilic i Aarhus. Maden kunne nu godt trænge til mere opmærksomhed.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her