*

Aarhus

En vanens mand er forsvundet

Savnet: Niels Joachim Nicholaisens faste vaner gør tidspunktet for hans forsvinding usikker.

Fredag aften var der for sidste gang kontakt til en glad Niels Joachim Nicholaisen. Lørdag blev hans pung, bilnøgler og pas fundet i hjemmet, og hans sportstaske var væk. Østjyllands Politi, familien og den private søgetjeneste Missing People er nu i gang med en eftersøgning af den selvstændige erhvervsdrivende.

Niels Joachim Nicholaisen sagde til sin hustru, at han havde lidt influenza i kroppen og ville lave en toast. Den 73-årige mand lød alligevel glad i telefonen, nærmest begejstret som sædvanlig.

Det var fredag omkring kl. 18 og ifølge sønnen Jesper Nicholaisen den sidste gang, nogen snakkede med den selvstændige erhvervsdrivende Niels Joachim Nicholaisen.

Lørdag ved middagstid vendte hustruen, Karin Nicholaisen, hjem til en tom lejlighed fra et besøg hos parrets datter på Sjælland. I lejligheden lå Niels Joachim Nicholaisens pung, pas og bilnøgler, til gengæld manglede hans sportstaske.

Niels Joachim Nicholaisen er nu forsvundet på fjerde døgn. På trods af at Østjyllands Politi søndag satte hundepatruljer ind i eftersøgningen, er der stadig så mange ubesvarede spørgsmål, at politiet hverken kan udelukke en forbrydelse, selvmord eller ulykke.

»Vi udelukker intet. Vi har ingen formodning om, hvad der kan være sket. Så vi undersøger alt,« siger Marianne Morgen, pressekoordinator hos Østjyllands Politi.

Ordenlig og konservativ

Jesper Nicholaisen – den ene af to sønner – forklarer, at familien siden lørdag har ledt efter Niels Joachim Nicholaisen på de ruter, som den 73-årige friluftselsker elskede at gå. Bl.a. i Marselisborg Skovene, langs Strandvejen, i Mindeparken og på lystbådehavnen.

»Vi har ikke fundet noget som helst. Vi ved ikke, om han er faldet i et hul, sø eller vandløb. For os er tanken om, at han skulle have gjort noget bevidst, uvirkelig, men vi kan jo ikke udelukke det. Politiet spørger os også, om han har virket oprørt, ked af det eller andet, men nej, det giver bare ingen mening,« siger Jesper Nicholaisen.

For bedre at forstå, hvorfor Jesper Nicholaisen ikke kan få sin fars forsvinden til at give mening, kan en karakteristik af faren hjælpe.

Niels Joachim Nicholaisen er en arbejdsom mand på 73 år, der for fire år siden fortrød sin pensionstilværelse. Derfor startede han konsulentfirmaet NJN, som i dag er en lille tomandsvirksomhed.

Ifølge Jesper Nicholaisen henter hans far energi ved at gå lange ture hver dag og ved at træne i Seierfitness på Spanien nær Rutebilstationen. Niels Joachim Nicholaisen har ikke en særlig stor omgangskreds. Hans bedste ven er hustruen Karin Nicholaisen, og hun tager sig af at pleje parrets venskaber.

Derudover beskriver Jesper Nicholaisen sin far som en ordenlig og konservativ mand, der er disciplinær og helst ikke fraviger sine vaner.

Bryder ikke sine vaner

Særligt den sidste del af beskrivelsen skaber usikkerhed om, hvornår Niels Joachim Nicholaisen forsvandt.

Det formodes, at han planlagde en tur i fitnesscenter, fordi hans pung, pas og bilnøgler lå efterladt i lejligheden, og sportstasken var væk.

Men da Niels Joachim Nicholaisen snakkede med sin hustru omkring kl. 18 fredag, befandt han sig i deres fælles hjem og gav udtryk for at være småsyg. Det samme havde han sagt til sin kollega, som han mødtes med samme dag på Jens Juuls Vej ca. kl. 14.30. Og da Seierfitness tilmed lukker kl. 19.00 i hverdagene, kan det tyde på, at han ikke havde planer om at træne fredag aften.

Østjyllands Politi

Beskrivelse

  • Niels Joachim Nicholaisen beskrives som: 73 år, 190 cm, slank af bygning, frisk af sin alder.
  • Han var iført knælang grøn vinterjakke og gule timberland-støvler. Muligvis også hue og med rygsæk.

Hvis planen derimod var at tage i fitnesscentret lørdag morgen eller formiddag, ville Niels Joachim Nicholaisen have afveget sin morgenrytme. I weekenden står han ifølge Jesper Nicholaisen altid op omkring kl. 06.00, henter sin avis og læser den til morgenmaden.

Da Karin Nicholaisen kom hjem lørdag middag, lå avisen stadig i postkassen.

»Hvis han er taget til træning om lørdagen, har han brudt sine rutiner. Og dem holder han sig til. Derfor tvivler jeg meget på, at han er taget af sted for at træne lørdag,« siger Jesper Nicholaisen.

Uanset Niels Joachim Nicholaisen hensigt er han aldrig nået ned til Seierfitness, da han hverken fredag eller lørdag er tjekket ind i centret.

Kameraer gennemgås

Familien gør selv, hvad den kan for at finde Niels Joachim Nicholaisen, og har bl.a. eftersøgt ham via sociale medier og gennem netværk.

Derudover samarbejder familien med Østjyllands Politi, som stadig er i gang med eftersøgningen.

Det samme er den private søgetjeneste Missing People. Organisationen noterede søndag og natten til mandag de overvågningskameraer, som findes langs ruten mellem Niels Joachim Nicholaisens hjem i Hendrik Pontoppidans Gade og Seier Fitness nær Rutebilstationen.

»Vi prøver at samle overvågningskameraer og måske udelukke, hvor han ikke er gået. Men det er mange timer, fordi vi er usikre på, hvornår han har forladt lejligheden,« siger René Nielsen, organisationsansvarlig for Missing People Denmark.

Har du set Niels eller har oplysninger, som kan hjælpe i eftersøgningen, bedes du kontakte Østjyllands Politi på 114 eller 87311448.

Har du set Niels eller har oplysninger, som kan hjælpe i eftersøgningen, bedes du kontakte Østjyllands Politi på 114 eller 87311448.Opslået af JP Aarhus8. februar 2016

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Klumme: Hvor er trygheden, omsorgen, nærværet, som alle taler om i ældreplejen?

Kate Runge, speciallæge i samfundsmedicin, medlem af Ældrerådet i Aarhus, tidl. byrådsmedlem, regionsrådsmedlem og embedslæge
Ældreplejen i Aarhus Kommune er ikke i orden. Sygefraværet blandt de ansatte er højt, og de gamle får ikke den fornødne omsorg.

Debat: Byen er også det grimme

Amalie Møller Christensen | Frederik Angelo, (foto)
For illustratoren Stine Aamose er det kærligheden til den by, der de seneste 11 år har været hendes, som finder vej igennem pennen og ud på papiret. Den 33-årige tilflytter har fundet et hjemligt helle på havnen ved Dok 8000.

Debat: Velkommen tilbage, Würtz

Jørgen Svane, Skivholmevej 26, Sabro
Restauranter

Rar Bar er blevet til Ombord

Dansk mad: Allan Thallaug og Kristian Sørensen står bag Ombord, Jægergårdsgades nye restaurant, der ligger, hvor Rar Bar lå i 12 år. Det er de to kokkes tredje restaurant.

Måske et kultursammenstød

Kombinationen af ualmindeligt god mad, larm og dårlig akustik falder ikke i anmelderholdets smag. Det er synd for maden.

Gastromé fik mest ros

Gæsterne på bookingportalen dinnerbooking.dk havde i 2016 flest rosende ord til Gastromé i Rosensgade.
Annonce
Guides til Aarhus
Redaktionen anbefaler

Kan de ikke lide østers?

Der er især én ting ved danskerne, der undrer den australske programdirektør for Fonden Aarhus 2017: Hvorfor spiser de ikke de lækre danske østers, men hellere dem fra Frankrig?
Artikelserie: Byens nye bands

Den omvendte succes

Aarhus-bandet She’s a Sailor hitter i radioen med numrene ”Beautiful” og ”Back from the sky”, og næste mål er pladekontrakt og masser af livejob. På onsdag spiller de begavet popmusik på Fatter Eskil.
Annonce
Danskerne er vilde med selvbetjening i lufthavnen
Mens andre flyselskaber kæmper om at klemme mest mulig luksus ind i en flyvning, så går SAS den modsatte vej. Her gælder det enkelthed og selvbetjening – for vi danskere elsker, når vi kan selv. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her