*

Aarhus

Miro-restauratør stopper, mens legen er fantastisk

Restauratør Tony Leichtle, Restaurant Miró, frygter at nå dertil, hvor han ikke længere kan levere 100 pct

Restauratøren erkender, at det er meget vemodigt at skulle tage afsked med sit livsværk. Gregers Tycho

Restauratør Tony Leichtle, Restaurant Miró, frygter at nå dertil, hvor han ikke længere kan levere 100 pct.

Den tyskfødte restauratør Tony Leichtle har i over 25 år repræsenteret det kulinariske topniveau i Aarhus med Restaurant Miró i Marstrandsgade. Men nu er det slut. Tony Leichtle vil ikke længere være restauratør, og den 2. juli er sidste åbningsdag på Miró med ham som vært.

Baggrunden for beslutningen er et ønske om at stoppe på toppen.

»Jeg har lyttet til mit indre, som siger, at alt er helt fantastisk lige nu, men med 25 år på bagen er det måske tid til at sige farvel,« fortæller han.

»Jeg er ved at blive for gammel, hvis man kan tillade sig at sige det, når man er 55 år. Jeg har stadig kræfter, men jeg er fuldstændig færdig, når jeg vågner søndag morgen. Vi har godt nok kun åbent tirsdag til lørdag, men det er jo en syvdages arbejdsuge, og om søndagen laver jeg bogføring,« fortæller han.

Det er kun få dage siden, at JP Aarhus’ restaurantanmelder Tage Clausen uddelte seks stjerner til Restaurant Miró efter en kulinarisk »helaftensforestilling«:

»Sjældent har vi oplevet en sådan perfekt harmoni mellem retterne, de tilhørende vine og den afslappede, professionelle betjening. Miró befinder sig i byens absolutte top i klasse med sværvægtere som brødrene Koch, Gastromé og Frederikshøj. Men det allermest bemærkelsesværdige er, at Tony Leichtle har drevet restaurant på dette niveau i over 25 år. Miró åbnede i 1990, og engagementet, professionalismen og det kulinariske niveau kører stadig på fuldt blus.«

Tage Clausen slutter sin anmeldelse med et stilfærdigt håb om, at Tony Leichtle og hans dygtige hold vil fortsætte mange år endnu.

Læs hele anmeldelsen her

Sådan skulle det imidlertid ikke gå.

»De færreste kan forestille sig, hvor hårdt det er at drive restaurant og arbejde sent hver dag. Man kan ikke gøre det her 90 pct. eller 95 pct. Hvis man vil være med, skal det være 100 pct., og dem kan jeg ikke blive ved med at levere. Så vil jeg hellere stoppe, mens legen er helt fantastisk,« siger Toni Leicthle.

Han oplyser, at han ikke ved, hvad han skal lave bagefter. Han har ikke fundet nogen efterfølger, og resultatet kan blive, at Miró må lukke. Men hellere det end at blive ved så længe, at han må skuffe gæsterne, understreger Tony Leichtle:

»Det har kørt forrygende i mange år. Vi har venteliste i alle weekender, og der er udsolgt til sidst i februar. Vi er med i en række guider over de bedste restauranter i Danmark og Skandinavien. Det er dejligt, det er fantastisk, og jeg nyder succesen, men jeg vil ikke vente på, at det går den anden vej pga. helbred eller manglende energi.«

Restauratøren erkender, at det er meget vemodigt at skulle tage afsked med sit livsværk.

»Jeg elsker mit personale og kommer til at savne mine gæster, så det bliver frygteligt. Men jeg tror, det er den rigtige beslutning, hvis folk skal huske mig og Miró som et sted, hvor de var glade og fik nogle gode aftener.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands

»Nogle kalder min musik for scandicana«

Sanger, sangskriver og guitarist Kajsa Vala har sat skub i karrieren med et nyt album, spilletid på P4 og to sange til filmen ”1-2-3-NU”. Lørdag den 29. oktober spiller hun med band på HeadQuarters.
Debatindlæg

Debat: En del af noget større

Ole Juul, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Den moderne professionelle fodboldspiller afspejler en holdning og en tendens, som i stærkt stigende grad er blevet forstærket i et liberalistisk vækstsamfund, hvor ordene mister deres værdi.

Debatindlæg: Faglige møder i tætte alkoholtåger

Svend Kølsen-Petersen, Åkrogs Strandvej 17 A, Risskov
Er det normen i Aarhus Kommune at forene arbejdstid og indtagelse af store mængder alkohol?

Debatindlæg: Længere rejsetid med ny banegård

Peter Adolfsen Løhmann, Bakkehegnet 27A, Aarhus V
Preben Meldgaard Kristensen (PMK) foreslår 3/12 at bygge en ny hovedbanegård ved Årslev, som han mener vil gøre østjyders rejsetid med tog kortere. Det lyder besnærende, men er desværre forkert.
Annonce
Kommentar
Restauranter

Hestepærer i gourmetklassen

Restaurant: Det kører for Aarhus som aldrig før på det kulinariske område. Nu slutter endnu en restaurant sig til toppen. Kokkene sprudler i køkkenet på Mejeriet på Vilhelmsborg, og tjenerne følger med. Det giver seks stjerner.

Franskmændene har indtaget Bruunsgade

Nordisk Spisehus har lanceret en menu med signaturretter fra franske Michelin-restauranter og kombinerer dem med spisehusets egne retter. Et eksperimenterende verdenskøkken, kalder restauranten det.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her