*

Aarhus

Miro-restauratør stopper, mens legen er fantastisk

Restauratør Tony Leichtle, Restaurant Miró, frygter at nå dertil, hvor han ikke længere kan levere 100 pct

Restauratøren erkender, at det er meget vemodigt at skulle tage afsked med sit livsværk. Gregers Tycho

Restauratør Tony Leichtle, Restaurant Miró, frygter at nå dertil, hvor han ikke længere kan levere 100 pct.

Den tyskfødte restauratør Tony Leichtle har i over 25 år repræsenteret det kulinariske topniveau i Aarhus med Restaurant Miró i Marstrandsgade. Men nu er det slut. Tony Leichtle vil ikke længere være restauratør, og den 2. juli er sidste åbningsdag på Miró med ham som vært.

Baggrunden for beslutningen er et ønske om at stoppe på toppen.

»Jeg har lyttet til mit indre, som siger, at alt er helt fantastisk lige nu, men med 25 år på bagen er det måske tid til at sige farvel,« fortæller han.

»Jeg er ved at blive for gammel, hvis man kan tillade sig at sige det, når man er 55 år. Jeg har stadig kræfter, men jeg er fuldstændig færdig, når jeg vågner søndag morgen. Vi har godt nok kun åbent tirsdag til lørdag, men det er jo en syvdages arbejdsuge, og om søndagen laver jeg bogføring,« fortæller han.

Det er kun få dage siden, at JP Aarhus’ restaurantanmelder Tage Clausen uddelte seks stjerner til Restaurant Miró efter en kulinarisk »helaftensforestilling«:

»Sjældent har vi oplevet en sådan perfekt harmoni mellem retterne, de tilhørende vine og den afslappede, professionelle betjening. Miró befinder sig i byens absolutte top i klasse med sværvægtere som brødrene Koch, Gastromé og Frederikshøj. Men det allermest bemærkelsesværdige er, at Tony Leichtle har drevet restaurant på dette niveau i over 25 år. Miró åbnede i 1990, og engagementet, professionalismen og det kulinariske niveau kører stadig på fuldt blus.«

Tage Clausen slutter sin anmeldelse med et stilfærdigt håb om, at Tony Leichtle og hans dygtige hold vil fortsætte mange år endnu.

Læs hele anmeldelsen her

Sådan skulle det imidlertid ikke gå.

»De færreste kan forestille sig, hvor hårdt det er at drive restaurant og arbejde sent hver dag. Man kan ikke gøre det her 90 pct. eller 95 pct. Hvis man vil være med, skal det være 100 pct., og dem kan jeg ikke blive ved med at levere. Så vil jeg hellere stoppe, mens legen er helt fantastisk,« siger Toni Leicthle.

Han oplyser, at han ikke ved, hvad han skal lave bagefter. Han har ikke fundet nogen efterfølger, og resultatet kan blive, at Miró må lukke. Men hellere det end at blive ved så længe, at han må skuffe gæsterne, understreger Tony Leichtle:

»Det har kørt forrygende i mange år. Vi har venteliste i alle weekender, og der er udsolgt til sidst i februar. Vi er med i en række guider over de bedste restauranter i Danmark og Skandinavien. Det er dejligt, det er fantastisk, og jeg nyder succesen, men jeg vil ikke vente på, at det går den anden vej pga. helbred eller manglende energi.«

Restauratøren erkender, at det er meget vemodigt at skulle tage afsked med sit livsværk.

»Jeg elsker mit personale og kommer til at savne mine gæster, så det bliver frygteligt. Men jeg tror, det er den rigtige beslutning, hvis folk skal huske mig og Miró som et sted, hvor de var glade og fik nogle gode aftener.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Debatindlæg

Debat: Skal studenterhuen være en karakterbog?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade, Aarhus C
»Jeg skriver ikke min sidste studentereksamenskarakter i huen,« siger Mikkel Skovgaard Hansen i Jyllands-Posten den 19/6.

Debat: Kære borgmester Jacob Bundsgaard

Anne Kjeld Pedersen, formand for Birkebakkens Forældreforening og medlem af bestyrelsen i LEV Aarhus, Hasselbakken 63, Hasselager
Der er mennesker med handicap i din by, som afvikler snarere end udvikler sig, fordi de ikke får den hjælp og støtte, som de har behov for.

Debat: Politikerne svigter Østjylland

Preben Melgaard Kristensen, Stokrosevej 87, Beder
consequat.
Sommerferie

Sommerferie for børn.

Se, hvad der sker i sommerferien i Aarhus
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Kommentar
Restauranter

498 g bøf blev til 256 g mad

Kødsvind: Hvad kan man egentlig forvente af kød på tallerkenen, når man bestiller en 500 grams ribeye. Vi lod det komme an på en prøve.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her