*

Aarhus

Miro-restauratør stopper, mens legen er fantastisk

Restauratør Tony Leichtle, Restaurant Miró, frygter at nå dertil, hvor han ikke længere kan levere 100 pct

Restauratøren erkender, at det er meget vemodigt at skulle tage afsked med sit livsværk. Gregers Tycho

Restauratør Tony Leichtle, Restaurant Miró, frygter at nå dertil, hvor han ikke længere kan levere 100 pct.

Den tyskfødte restauratør Tony Leichtle har i over 25 år repræsenteret det kulinariske topniveau i Aarhus med Restaurant Miró i Marstrandsgade. Men nu er det slut. Tony Leichtle vil ikke længere være restauratør, og den 2. juli er sidste åbningsdag på Miró med ham som vært.

Baggrunden for beslutningen er et ønske om at stoppe på toppen.

»Jeg har lyttet til mit indre, som siger, at alt er helt fantastisk lige nu, men med 25 år på bagen er det måske tid til at sige farvel,« fortæller han.

»Jeg er ved at blive for gammel, hvis man kan tillade sig at sige det, når man er 55 år. Jeg har stadig kræfter, men jeg er fuldstændig færdig, når jeg vågner søndag morgen. Vi har godt nok kun åbent tirsdag til lørdag, men det er jo en syvdages arbejdsuge, og om søndagen laver jeg bogføring,« fortæller han.

Det er kun få dage siden, at JP Aarhus’ restaurantanmelder Tage Clausen uddelte seks stjerner til Restaurant Miró efter en kulinarisk »helaftensforestilling«:

»Sjældent har vi oplevet en sådan perfekt harmoni mellem retterne, de tilhørende vine og den afslappede, professionelle betjening. Miró befinder sig i byens absolutte top i klasse med sværvægtere som brødrene Koch, Gastromé og Frederikshøj. Men det allermest bemærkelsesværdige er, at Tony Leichtle har drevet restaurant på dette niveau i over 25 år. Miró åbnede i 1990, og engagementet, professionalismen og det kulinariske niveau kører stadig på fuldt blus.«

Tage Clausen slutter sin anmeldelse med et stilfærdigt håb om, at Tony Leichtle og hans dygtige hold vil fortsætte mange år endnu.

Læs hele anmeldelsen her

Sådan skulle det imidlertid ikke gå.

»De færreste kan forestille sig, hvor hårdt det er at drive restaurant og arbejde sent hver dag. Man kan ikke gøre det her 90 pct. eller 95 pct. Hvis man vil være med, skal det være 100 pct., og dem kan jeg ikke blive ved med at levere. Så vil jeg hellere stoppe, mens legen er helt fantastisk,« siger Toni Leicthle.

Han oplyser, at han ikke ved, hvad han skal lave bagefter. Han har ikke fundet nogen efterfølger, og resultatet kan blive, at Miró må lukke. Men hellere det end at blive ved så længe, at han må skuffe gæsterne, understreger Tony Leichtle:

»Det har kørt forrygende i mange år. Vi har venteliste i alle weekender, og der er udsolgt til sidst i februar. Vi er med i en række guider over de bedste restauranter i Danmark og Skandinavien. Det er dejligt, det er fantastisk, og jeg nyder succesen, men jeg vil ikke vente på, at det går den anden vej pga. helbred eller manglende energi.«

Restauratøren erkender, at det er meget vemodigt at skulle tage afsked med sit livsværk.

»Jeg elsker mit personale og kommer til at savne mine gæster, så det bliver frygteligt. Men jeg tror, det er den rigtige beslutning, hvis folk skal huske mig og Miró som et sted, hvor de var glade og fik nogle gode aftener.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her