*

Aarhus

Politiker sigtet for at huse flygtninge

Sammen med sin bofælle husede Maria Sloth (EL) i september to afrikanske flygtninge. Det har nu resulteret i en sigtelse.

Maria Sloth fortryder ikke, at hun tilbød to flygtninge husly og tager sigtelsen med sindsro. Arkivfoto: Peter Klint/Polfoto

En nat i september sidste år ankom to afrikanske mænd i 20’erne til Maria Sloths hjem.

De var angiveligt kommet til Danmark samme døgn med den hensigt at rejse videre til Norge. Sammen med sin bofælle, Anne Hegelund, tilbød Maria Sloth mændene husly.

Maria Sloth er Enhedslistens politiske ordfører i Aarhus Byråd, og hun valgte efterfølgende at fortælle offentligheden om episoden vel vidende, at det ikke er lovligt, at give husly til personer, som er rejst ulovligt ind i landet.

Siden De Konservatives Marc Perera Christensen politianmeldte sin byrådskollega og hendes bofælle, er der nu rejst sigtelser i sagerne.

Politikommissær Vagn Martinussen hos Østjyllands Politi vil ikke udtale sig om sigtelser mod navngivne personer.

Men Maria Sloth og Anne Hegelund er formentlig sigtet efter udlændingelovens paragraf 59, stk. 8, nr. 2:

»Med bøde eller fængsel indtil 2 år straffes den, der forsætligt bistår en udlænding med ulovligt at opholde sig her i landet.«

Vil skabe debat

Maria Sloth tager sigtelsen med sindsro. I løbet af februar skal hun mødes med sin advokat for at aftale, hvordan de håndterer sigtelsen.

»Sigtelsen betyder ikke, at vi har fortrudt, hvad vi gjorde. Vi fortryder især ikke at hjælpe, men heller ikke at stå frem, fordi det er en vigtig debat. Hvis det er ulovligt at hjælpe mennesker i nød, er der noget galt med loven. Det vil jeg gerne tage en straf for at gøre opmærksom på,« siger Maria Sloth.

5.000 kr. for et lift

Fredag faldt der dom i en sag ved Retten i Randers, hvor en 41-årig mand fra Østjylland var tiltalt for at give flygtninge et lift til færgen.

Retten valgte at idømme manden 5.000 kr. i bøde, selv om anklagemyndigheden mente, at den dømte skulle straffes med en bøde på 15.000 kr.

»Jeg synes, at dommen skal matche dit fortsæt,« sagde dommeren ifølge Ritzau.

Retten i Randers straffede manden fra Østjylland for at have givet fem afghanske flygtninge et lift fra den nordtyske by Flensborg til færgelejet i Grenaa.

Sagen mod den 41-årige mand er den første retssag oven på den stribe af sager, som politiet rejste mod danske bilister, der gav flygtninge et lift omkring den 7. til 9. september sidste år.

I retten erkendte manden sig skyldig, og selv om hans forsvarsadvokat argumenterede for, at straffen helt skulle bortfalde, har han valgt at modtage dommen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Tølper, taber, Trump

Per Nyholm, kommentator
Var Donald Trump ikke præsident, ville han være et tidsspilde.
Annonce
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Balladen om politiskolen skyldes mangelfuld ledelse

Jens Anker Hasager, offentlig chef, Hejrebakken 55, Brabrand
Hvorfor er der næsten dagligt eksempler i pressen på sager i den offentlige forvaltning, der ikke er i orden, når de fremlægges – uanset hvilken del af den offentlige sektor vi taler om?

Debatindlæg: Lad os bruge kunsten til at gentænke vores samfund

Rasmus Nordqvist, kulturordfører for Alternativet
Med Aarhus som europæisk kulturhovedstad i 2017 får vi et enestående indblik i, hvordan kunsten og kulturen kan bidrage til at udvikle vores samfund i en helt ny retning.

Debatindlæg: Kvindesvømning er ikke et problem

Josephine Fock, integrationsordfører for Alternativet valgt i Østjyllands Storkreds
Madlavning for mænd, teater for børn, fodbold for kvinder og aerobic for pensionister. Skal de initiativer også politiseres og bekæmpes med misbrug af ord om ligestilling og frisind?
Restauranter

Martin Ib åbner madmarkeder

Til marts åbner kokken Martin Ib kantine og eventlokaler i Pakhusene på Aarhus Ø. Her åbner han også MIBmadmarked, og målet er at åbne i alt 20 MIBmarkeder i Jylland og på Fyn inden 2020.

Kold mad - og blandingsvin

Restaurantanmeldelse: Det kniber gevaldigt med ambitionsniveauet på Lajmi — både når det gælder mad og betjening.

Rar Bar er blevet til Ombord

Dansk mad: Allan Thallaug og Kristian Sørensen står bag Ombord, Jægergårdsgades nye restaurant, der ligger, hvor Rar Bar lå i 12 år. Det er de to kokkes tredje restaurant.
Annonce
Guides til Aarhus
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her