*

Aarhus

Politiker sigtet for at huse flygtninge

Sammen med sin bofælle husede Maria Sloth (EL) i september to afrikanske flygtninge. Det har nu resulteret i en sigtelse.

Maria Sloth fortryder ikke, at hun tilbød to flygtninge husly og tager sigtelsen med sindsro. Arkivfoto: Peter Klint/Polfoto

En nat i september sidste år ankom to afrikanske mænd i 20’erne til Maria Sloths hjem.

De var angiveligt kommet til Danmark samme døgn med den hensigt at rejse videre til Norge. Sammen med sin bofælle, Anne Hegelund, tilbød Maria Sloth mændene husly.

Maria Sloth er Enhedslistens politiske ordfører i Aarhus Byråd, og hun valgte efterfølgende at fortælle offentligheden om episoden vel vidende, at det ikke er lovligt, at give husly til personer, som er rejst ulovligt ind i landet.

Siden De Konservatives Marc Perera Christensen politianmeldte sin byrådskollega og hendes bofælle, er der nu rejst sigtelser i sagerne.

Politikommissær Vagn Martinussen hos Østjyllands Politi vil ikke udtale sig om sigtelser mod navngivne personer.

Men Maria Sloth og Anne Hegelund er formentlig sigtet efter udlændingelovens paragraf 59, stk. 8, nr. 2:

»Med bøde eller fængsel indtil 2 år straffes den, der forsætligt bistår en udlænding med ulovligt at opholde sig her i landet.«

Vil skabe debat

Maria Sloth tager sigtelsen med sindsro. I løbet af februar skal hun mødes med sin advokat for at aftale, hvordan de håndterer sigtelsen.

»Sigtelsen betyder ikke, at vi har fortrudt, hvad vi gjorde. Vi fortryder især ikke at hjælpe, men heller ikke at stå frem, fordi det er en vigtig debat. Hvis det er ulovligt at hjælpe mennesker i nød, er der noget galt med loven. Det vil jeg gerne tage en straf for at gøre opmærksom på,« siger Maria Sloth.

5.000 kr. for et lift

Fredag faldt der dom i en sag ved Retten i Randers, hvor en 41-årig mand fra Østjylland var tiltalt for at give flygtninge et lift til færgen.

Retten valgte at idømme manden 5.000 kr. i bøde, selv om anklagemyndigheden mente, at den dømte skulle straffes med en bøde på 15.000 kr.

»Jeg synes, at dommen skal matche dit fortsæt,« sagde dommeren ifølge Ritzau.

Retten i Randers straffede manden fra Østjylland for at have givet fem afghanske flygtninge et lift fra den nordtyske by Flensborg til færgelejet i Grenaa.

Sagen mod den 41-årige mand er den første retssag oven på den stribe af sager, som politiet rejste mod danske bilister, der gav flygtninge et lift omkring den 7. til 9. september sidste år.

I retten erkendte manden sig skyldig, og selv om hans forsvarsadvokat argumenterede for, at straffen helt skulle bortfalde, har han valgt at modtage dommen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands

»Nogle kalder min musik for scandicana«

Sanger, sangskriver og guitarist Kajsa Vala har sat skub i karrieren med et nyt album, spilletid på P4 og to sange til filmen ”1-2-3-NU”. Lørdag den 29. oktober spiller hun med band på HeadQuarters.
Debatindlæg

Debatindlæg: Magtens arrogance i Brabrand Boligforening

Henrik | Christoffersen, Forskningschef, Cepos
Der anvendes midler til uddannelse af unge i at være buspassagerer. Jeg taler for, at pengene kunne anvendes bedre i skolen. Enig eller uenig?

Debatindlæg: Hvorfor helt derude?

Arne Pedersen,, Ved Gadekæret 1, Lystrup

Debatindlæg: De travle jordmødre

Arne Eike, speciallæge Vennemindevej 81, Lystrup
consequat.
Annonce
Kommentar
Restauranter

Hestepærer i gourmetklassen

Restaurant: Det kører for Aarhus som aldrig før på det kulinariske område. Nu slutter endnu en restaurant sig til toppen. Kokkene sprudler i køkkenet på Mejeriet på Vilhelmsborg, og tjenerne følger med. Det giver seks stjerner.

Franskmændene har indtaget Bruunsgade

Nordisk Spisehus har lanceret en menu med signaturretter fra franske Michelin-restauranter og kombinerer dem med spisehusets egne retter. Et eksperimenterende verdenskøkken, kalder restauranten det.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her