*

Aarhus

Vagter juleaften ved Gellerup Kirke

Politifolk og to muslimske vagter sørgede hele juleaftensdag for fred omkring Gellerup Kirke.

Under en julegudstjeneste i 2004 lød der i kirkerummet nogle kolossale brag, og fem store vinduer blev smadret. Arkivfoto: Emil Ryge Christoffersen

Kirkegængere kunne juleaftensdag gå uforstyrret til gudstjeneste i Gellerup Kirke. Det sikrede to vagter, der også holdt øje med, at ingen begik hærværk på kirken eller indbrud i bilerne på parkeringspladsen.

»Lykkeligvis har det hele dagen været stille og roligt her ved kirken. Politiet har været forbi et par gange, og vi glæder os over, at her er roligt juleaften,« sagde Khalid Omari, der, ligesom sin vagtkollega, får løn af kirken for at vogte over den og sognebørnene.

Nyder respekt

Han er muslim med palæstinensisk baggrund, og forhenværende medlem af Fædregruppen, der i en vis udstrækning nyder respekt fra områdets unge ballademagere, der er berygtet for at sprede uro og frygt.

Efter dagens sidste gudstjeneste kl. 17 trykkede Khalid Omari hånd med kirkegængerne, og han ønskede glædelig jul til både dem, der var på hjem til julemiddag, og til flere af de 28 gæster, der skulle deltage i kirkens juleaftensarrangement, som sluttede kl. 22.

Betjene hilste på

”Før middagen med dejlig andesteg kiggede to betjente fra lokalpolitiet forbi selskabet og hilste sødt på de fremmødte julemiddagsgæster for at markere, at de var i trygge hænder. Det var der mange, der var glade for, « sagde Anne Lindberg, der tidligere sad i kirkens menighedsråd, og som i aften var mødt frem som bruger af tilbuddet om juleaften i selskab med folk, der ofte ikke har andre steder at tage hen.

Matthias von Niesen, som synger i Gellerup Kirkekor, og som spiller violin i Århus Symfoniorkester spredte stemning med violinspil til klassiske julesalmer.

»Det var en skøn aften,« sagde han.

»Og der blev danset omkring juletræet og sunget en skøn blanding af folkelige og kirkelige julesange,« sagde Anne Lindberg.

Kolossale brag

Der var ikke uden grund, at der var vagter og politi tilstede ved Gellerup Kirke.

Under en julegudstjeneste i 2004 lød der i kirkerummet nogle kolossale brag, og fem store vinduer blev smadret. Der var tale om kraftige kanonslag, vurderede den daværende provst Steen Skovsgaard, som kaldte det et »Guds under, at det kun gik ud over ruderne.«

Sikret med indbrudsalarm

Der har også været problemer med indbrud i biler tilhørende kirkens gæster, og tirsdag i sidste uge brød ukendte gerningsmænd om aftenen ind i Gellerup Kirke og forsøgte at antænde ild ved at fyre op under en dug i menighedslokalet. Derfor er alle vinduer til kirkens lokaler siden blev sikret med en indbrudsalarm, oplyste Khalid Omari.

Det var ikke første gang i 2008, at der var indbrud i kirken. På et år har der således været fem indbrud i kirkens lokaler.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Bekymring for forurenet drikkevand hviler på et forkert grundlag

Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer
Richard Thomsen og John Graversgaard fra Gruppen Rent Drikkevand i Beder-Malling anslår den forsonlige tone over for landbruget i deres indlæg i JP Aarhus 19/6 om den såkaldte Beder-sag.

Debat: Børnefamilier lider under boligbyggeri i midtbyen

Sara Stegger Ledaal , cand.pæd. i pædagogisk antropologi Valdemarsgade 20 nr. 310, Aarhus C
Hvorfor tillader Aarhus Kommune byggeri i midtbyen, hvor vi i forvejen bor klos op ad hinanden?

Debat: Malingen i Mindeparken og ødelæggelse af naturen

Peter Bisgaard, civ.ing. Hornslet
Mon ikke malingen i Mindeparken skulle minde om den nutidige ødelæggelse af naturen, som mange mener, at specielt landbruget er årsag til.
Restauranter
Annonce
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her