*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Vagter juleaften ved Gellerup Kirke

Politifolk og to muslimske vagter sørgede hele juleaftensdag for fred omkring Gellerup Kirke.

Under en julegudstjeneste i 2004 lød der i kirkerummet nogle kolossale brag, og fem store vinduer blev smadret. Arkivfoto: Emil Ryge Christoffersen

Kirkegængere kunne juleaftensdag gå uforstyrret til gudstjeneste i Gellerup Kirke. Det sikrede to vagter, der også holdt øje med, at ingen begik hærværk på kirken eller indbrud i bilerne på parkeringspladsen.

»Lykkeligvis har det hele dagen været stille og roligt her ved kirken. Politiet har været forbi et par gange, og vi glæder os over, at her er roligt juleaften,« sagde Khalid Omari, der, ligesom sin vagtkollega, får løn af kirken for at vogte over den og sognebørnene.

Nyder respekt

Han er muslim med palæstinensisk baggrund, og forhenværende medlem af Fædregruppen, der i en vis udstrækning nyder respekt fra områdets unge ballademagere, der er berygtet for at sprede uro og frygt.

Efter dagens sidste gudstjeneste kl. 17 trykkede Khalid Omari hånd med kirkegængerne, og han ønskede glædelig jul til både dem, der var på hjem til julemiddag, og til flere af de 28 gæster, der skulle deltage i kirkens juleaftensarrangement, som sluttede kl. 22.

Betjene hilste på

”Før middagen med dejlig andesteg kiggede to betjente fra lokalpolitiet forbi selskabet og hilste sødt på de fremmødte julemiddagsgæster for at markere, at de var i trygge hænder. Det var der mange, der var glade for, « sagde Anne Lindberg, der tidligere sad i kirkens menighedsråd, og som i aften var mødt frem som bruger af tilbuddet om juleaften i selskab med folk, der ofte ikke har andre steder at tage hen.

Matthias von Niesen, som synger i Gellerup Kirkekor, og som spiller violin i Århus Symfoniorkester spredte stemning med violinspil til klassiske julesalmer.

»Det var en skøn aften,« sagde han.

»Og der blev danset omkring juletræet og sunget en skøn blanding af folkelige og kirkelige julesange,« sagde Anne Lindberg.

Kolossale brag

Der var ikke uden grund, at der var vagter og politi tilstede ved Gellerup Kirke.

Under en julegudstjeneste i 2004 lød der i kirkerummet nogle kolossale brag, og fem store vinduer blev smadret. Der var tale om kraftige kanonslag, vurderede den daværende provst Steen Skovsgaard, som kaldte det et »Guds under, at det kun gik ud over ruderne.«

Sikret med indbrudsalarm

Der har også været problemer med indbrud i biler tilhørende kirkens gæster, og tirsdag i sidste uge brød ukendte gerningsmænd om aftenen ind i Gellerup Kirke og forsøgte at antænde ild ved at fyre op under en dug i menighedslokalet. Derfor er alle vinduer til kirkens lokaler siden blev sikret med en indbrudsalarm, oplyste Khalid Omari.

Det var ikke første gang i 2008, at der var indbrud i kirken. På et år har der således været fem indbrud i kirkens lokaler.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vejsystemet i Aarhus sander til

Erik Skals, ingeniør, Jelshøjvænget 15, Højbjerg
Kommunen laver løsninger, der ikke er gennemtænkte, den løser et problem, men skaber samtidig nye andre steder. Der efterspørges overblik og bedre trafikale løsninger, men vi oplever kun lappeløsninger i infrastrukturen.

Debat: Vil nogen lukke Ellekærskolen?

Nels Møller, tidligere skoleleder på Ellekærskolen | Torben Haugaard, tidligere skoleleder på Ellekærskolen
Restauranter
Annonce
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her