*

Aarhus

Forskerdag sætter fokus på hjernen

Forskningens Dag på Århus Universitetshospital med fri adgang for alle sætter i år fokus på hjerneforskning.

På onsdag den 31. oktober slår Århus Sygehus dørene op for alle, der er interesserede i forskning.

I år er det anden gang hospitalet arrangerer Forskningens Dag, hvor forskere i tidsrummet fra kl. 11 til 17.30 præsenterer deres nyeste forskning.

Publikum kan også studere en række postere, der præsenterer forskningsprojekter på en overskuelig måde, ligesom de kan høre om dele af den nyeste forskning i korte foredrag.

Cheflæge Anne Thomassen fra Århus Sygehus siger, at det i år er endnu nemmere for interesserede at se, hvad den nyeste forskning byder på, fordi posterne denne gang er udstillet i kantinen, hvor mange kommer forbi.

Fine præmier

Foredragene bliver holdt i bygningen ved siden af, og gør det nemt for publikum at få et overblik over den nyeste forskning.

De bedste postere og foredrag bliver præmieret. Førstepræmien er 10.000 kr., anden og tredjepræmien henholdsvis 5.000 kr. og 3.000 kr.

Dagen giver også politikere og erhvervsfolk mulighed for at tale med forskere om den frontforskning, der er knyttet til Århus Sygehus.

Et mere detaljeret program for dagen kan ses på www.sundhed.dk/info/as under Nyheder

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her