*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Forsker på Aarhus Universitet modtager prestigefuld pris

Tietgen-pris på 500.000 kr. går i år til forsker fra Aarhus Universitet.

Lektor ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, Charlotte Jonasson, modtog tirsdag aften årets Tietgenpris på 500.000 kr. for sin forskning i teamsamarbejde og ikke mindst, hvordan vi kan lære af vores fejl på tværs af forskellige kulturer. Et forskningsområde, som der er stigende interesse omkring både herhjemme og internationalt.

Det er foreningen DSEB (Danish Society for Education and Business), som uddeler prisen, som er en af de største priser til yngre forskere i Norden.

»I DSEB vil vi gerne støtte forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der har skabt resultater både i Danmark og på den internationale scene,« siger DSEB’s bestyrelsesformand, Torben Möger Pedersen.

Peter Møllgaard overrakte Tietgenprisen til Charlotte Jonasson (foto) som del af DSEB og ICC Danmarks Årsmiddag, som fandt sted i Børssalen på Børsen tirsdag aften med deltagelse af fremtrædende repræsentanter for det danske erhvervsliv og forskningsverdenen. Pr-foto
Ifølge priskomiteen er Charlotte Jonassons forskning særdeles aktuel og væsentlig i disse år, hvor også danske virksomheder og organisationer i stigende grad ansætter udenlandsk arbejdskraft og i det hele taget indgår i mere globale sammenhænge.

»Fordi verden bliver mere og mere global, så har virksomhederne en vigtig opgave med at få medarbejdere med forskellige kulturbaggrunde til at arbejde godt sammen, lære af vores fejl og finde nye og effektive løsninger på deres udfordringer. Her er Charlottes forskning i særklasse, og derfor får hun årets Tietgenpris, siger Peter Møllgaard, professor og formand for Tietgenpriskomiteen.

Årets prismodtager, Charlotte Jonasson, er glad for hæderen.

»Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi i en tid, hvor vi nærmest konstant og i et ganske voldsomt tempo udgiver fx nye it-løsninger på tværs af landegrænser, at vi så også bliver bedre til at lære af vores fejl. Altså hvordan kan virksomhederne organisere en form for fejlledelse i deres teamstrukturer, som øger chancerne for, at det næste produkt bliver en succes,« siger Charlotte Jonasson, som herhjemme bl.a. samarbejder med Danske Bank.

Tietgenprisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev indstiftet for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Prisen er en af de mest prestigefyldte, danske hædersbevisninger, der uddeles til yngre forskere i Nordeuropa. Prisen er gennem årene givet til store talenter og personligheder. Den belønner unge forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

mony
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Mikrolån Aarhus: Intelligent aktivering

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold & Beskæftigelse (SF)
Mikrolån kan være en gave til borgere, der skal i beskæftigelse. Ordningen er en succes, og det skyldes en stram lovgivning, at den ikke er blevet mere udbredt.

Debat: Borgerinddragelse skal prioriteres højere

Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF)
Borgerinddragelse skal prioriteres højere i det kommende nye byråd i Aarhus Kommune.

Debat: Giv aarhusianerne en grøn garanti ved nye bebyggelser

Anja Rehfeld Bærentsen, by- og regionsrådskandidat (K), bestyrelsesmedlem i Århus, Konservative Vælgerforening
Hvis vi kun tænker på økonomi og på at maksimere antallet af borgere i nybyggerier, er der risiko for, at vi glemmer selve sjælen i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her