*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Efter kikset OL: »Jeg tror aldrig, at jeg kommer mig over den skuffelse«

Aarhus-sejlere er efter pause klar til at forfølge drømmen om at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020.

Ida Marie Baad Nielsen (th) og Marie Thusgaard Olsen satser alt på at nå til Ol i Tokyo i 2020. Foto: Polfoto

De havde vundet sølv og bronze ved VM to år i træk, og det så ikke ud til, at der var rivaler, der kunne stoppe dem fra at snuppe den ene plads ved OL i Rio i Brasilien i 2016. Men Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad Nielsen fra Aarhus måtte se Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen overhale dem i de afgørende sejladser om at repræsentere Danmark ved OL, hvor de i øvrigt vandt bronze.

»Jeg tror aldrig, jeg kommer mig over den skuffelse, helt ærligt. Det var virkelig et stort nederlag, at vi ikke blev udtaget. Det havde vi regnet med. Men jeg tror, at det, som har været specielt at opleve, er, at man har fået lidt andre briller på i forhold til træningen og i forhold til, hvad der gik galt, og hvad vi kan ændre. Jeg har svært ved at sige præcist, hvorfor vi missede. Vi troede, vi havde styr på det hele. Det havde vi ikke. Vi er blevet mere åbne over for forslag og alternative træningsmetoder,« siger Marie Thusgaard Olsen.

Ekstrem hård klasse

Konkurrencen i 49erFX-klassen er ekstrem hård i Danmark. I flere år har Danmark haft tre besætninger i verdenseliten. Og længe var Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad Nielsen de bedste.

»Vi holdt pause i halvandet år, da vi tabte OL-udtagelsen. Det var ikke sådan, at vi stoppede. Vi så hinanden dybt i øjnene og ville sige til hinanden, når vi var klar til endnu en OL-kampagne. Det er vi nu,« siger Aarhus-sejleren.

Aarhus-sejlerne har siden skuffelsen over ikke at nå til OL stillet hinanden spørgsmålet: Er det det værd?

»Hvis det ikke er sjovt at komme på havnen hver dag, så er det ikke det værd. For mit vedkommende har det hele vejen været det værd. Sammenholdet og rivaliseringen indbyrdes har været med til at gøre det sjovt,« siger Marie Thusgaard Olsen.

I september deltog de to Aarhus-kvinder ved VM i 49erFX i Portugal. De vidste, at de nok ikke var helt oppe på deres tidligere niveau. Alligevel blev de nummer fire, mens Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen vandt verdensmesterskabet.

»Nummer fire ved VM, det var fedt. Nu er vi kommet derop, hvor vi plejer at ligge. Men vi ved godt, at der er en del, der stadig kan forbedres,« bemærker Marie Thusgaard Olsen.

Siden VM i Portugal har Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad Nielsen trænet ihærdigt i kampen for at nå op til rivalerne.

»Jeg håber, at vi er ved at hente dem. Træningsmæssigt er de et halvt år foran os, da vi holdt pause omkring OL. Jeg tænker, at næste gang vi er til stævne, så bliver deres forspring udlignet. Det bliver en tæt kamp. Man bliver som regel bedst ved at træne mest,« siger Marie Thusgaard Olsen.

Målet er VM i Aarhus

Det næste store mål hedder VM, som tilmed foregår i Aarhus i sensommeren 2018.

»Det er stort, at vi kan få lov til at sejle VM på hjemmebane i Aarhus. Det er jo der, vi træner til hverdag. Vi kan øve os på Medal Race-banen dagligt. Der er kommet mange bygninger på Aarhus Ø, så vinden opfører sig anderledes, den er mere springende og mere ustabil, så vi pisker frem og tilbage for at finde ud af, hvordan vinder opfører sig. Vi er privilegerede, da vi kan træne der, hvor der skal være VM,« siger Marie Thusgaard Olsen.

Hun går på tredje semester på økonomistudierne i Aarhus, mens Ida Marie Baad Nielsen er ved at gøre sin bacheloropgave i erhvervsøkonomi færdig, så de to kan spænde bådtraileren på og rulle til Portugal i december, hvor der er vintertræning.

Jollen lader de blive i Portugal, for i løbet af vintermånederne rejser de flere gange ned for at træne i et mildere klima end det danske. Dagene hjemme i Aarhus bruges på fysisk træning.

Første seriøse test bliver et World Cup-stævne i Hyeres i Frankrig i april, siden følger Trofeo Princesa-sejladserne på Mallorca og EM i Frankrig i juni. Vigtige stævner.

»Men at tage en medalje ved VM i Aarhus vil overskygge alt,« siger Marie Thusgaard Olsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hash på skoleskemaet

Emil Lunau Bentsen, byrådskandidat (C), Johan Langes vej 11, Aarhus | Victoria Drummond Kilpatrick, byrådskandidat (C), Vestervangen 32 | Charlotte Welzel Andersen, byrådskandidat (C), Saltholmgade 23 | Sebastian Joubert Kaimson, byrådskandidat (C), Vester Allé 21, Aarhus
Hvordan er det kommet så vidt, at det nu er acceptabelt blandt unge at tage stoffer? Noget af forklaringen kan være, at vi i Aarhus har svigtet de unge ved at nedprioritere SSP-samarbejdet.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her