*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Langkaer og Aarhus Tech vil gå sammen

De to uddannelsesinstitutioner planlægger at fusionere og i fællesskab udbyde nye uddannelser på Langkaer Gymnasiums nuværende matrikel.

Bestyrelserne fra Aarhus Tech og Langkaer Gymnasium har sagt ja til at fusionere. Dermed er en formel proces om fusionering indledt, og nu er det op til Undervisningsministeriet at tillade en sammenlægning af uddannelsesinstitutionerne.

Fusion?

Langkaer Gymnasium og Aarhus Tech

  • Langkaer Gymnasium har adresse i Tilst og udbyder studentereksamen (STX), højere forberedelseseksamen (HF) og den internationale studentereksamen (IB). Gymnasiet har omtrent 700 studerende.
  • Aarhus Tech udbyder en række forskellige uddannelser og kurser, som kan opdeles i fire hovedområder: Erhvervsuddannelser, EUX, HTX (teknisk gymnasieuddannelse) samt voksen- og efteruddannelser. Aarhus Tech har 3.100 årselever og kursister, og hovedafdelingen ligger i den nordlige del af Aarhus ved Halmstadsgade. Herudover er der campusområder på Dollerupvej, Øster Parkvej og Hasselager Allé.
  • De to uddannelsesinstitutioner håber, at de kan få godkendelse til en fusion, således at de kan udbyde nye uddannelser fra skoleåret, der begynder i sommeren 2019. De uddannelser skal have hjem på Langkaer Gymnasiums allerede eksisterende faciliterer.

Hvis fusionen accepteres, vil en række nyoprettede uddannelser få hjemme på Langkaer Gymnasium i Tilst. Det gør, at Aarhus Techs nuværende campusområder på Dollerupvej, Øster Parkvej, Hasselager Allé og hovedafdelingen ved Halmstadsgade vil leve videre som i dag, skulle fusionen lykkedes.

Men hvorfor egentligt slå pjalterne sammen?

Satser på synergi

»I Aarhus Vest, hvor Langkaer ligger, er der simpelthen et for smalt uddannelsestilbud til de unge. Ved en fusion kan vi udbyde et væsentligt bredere tilbud til de unge i den del af Aarhus. Og så kan en fusion vigtigst af alt være med til at skabe nogle bedre uddannelser,« siger Annette E. Lauridsen, direktør for Aarhus Tech, og får tilslutning fra Yago Bundgaard, der er rektor på Langkaer Gymnasium.

»Aarhus Tech og Langkaer har uddannelser, der ligger i forlængelse af hinanden. Eksempelvis kan man på Aarhus Tech tage en HTX (en teknisk studentereksamen, red.), noget som vi godt kunne forestille os, kunne være noget, man i fremtiden også kunne læse hos os,« siger han.

Yago Bundgaard tror, at en fusion vil kunne udmønte sig i god synergi.

»Det er en god idé synergimæssigt, da vi som en større enhed kan få gavn af nogle driftsmæssige fordele. På den anden side er der nogle energier mellem vores uddannelser, som er interessante. Vi har en række uddannelser, der er i familie med hinanden. Dermed vil vi eksempelvis kunne udnytte, at lærerne kan undervise på forskellige uddannelser,« siger han.

Hvilke uddannelser forestiller I jer, vil have gavn af en fusion?

»Det er HTX og en række erhvervsfaglige grundforløb, ligesom vi også undersøger muligheden for at kunne udbyde 10. klasse for gymnasiemindede unge. Der er et felt af primært gymnasiale uddannelser, men også erhvervsmæssige uddannelser, der kan komme i spil,« siger Yago Bundgaard, der fortæller, at Langkaer Gymnasium har ledig kapacitet til at udbyde nye uddannelser, og at der derfor ikke umiddelbart skal bygges nye faciliteter.

Måske en realitet i 2019

De to uddannelsesinstitutioner arbejder med skoleåret startende i sommeren 2019 som et pejlemærke for, hvornår man håber, man kan udbyde uddannelser, som fusionen har skabt, men:

»I første omgang skal vi have lov til det, før vi kan begynde at planlægge de konkrete detaljer. Når vi forhåbentligt får lov, begynder vi at gå i detaljer med uddannelser og elever. Lige nu er vi mest i fasen, hvor vi er enige om, at det er en god idé, vi gerne vil gå videre med. Vi har fortalt Aarhus Kommune om vores planer, og den var positiv, da den hørte om vores planer, så vi er optimistiske,« siger Annette E. Lauridsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her