*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Aarhus er blevet et nyt marked for salg af brugte biler

Antallet af brugte biler til salg vokser i Aarhus. Fire brugtvognsforretninger er åbnet på kort tid.

På blot et år har de fire brugtvognsforhandlere Cars, Aunsbjerg, Lindholm Biler og Autos.dk etableret sig i Aarhus.

Ifølge markedsanalytiker Jan Lang, Bilbasen, er det aarhusianske bilmarked under forandring.

»Tidligere var der mange helt klassiske nyvognsforhandlere, som i et hjørne havde nogle byttebiler stående, og så var der nogle få ikke særligt markante brugtvognsforhandlere. Nu er der kommet nogle profilerede bilhuse med brugte biler,« siger han.

»Samtidig hører jeg, at andre aktører overvejer at etablere sig i Aarhus, og nybilsforhandlere såsom Bayern Autogroup i Tilst har udvidet deres brugtbilafdeling markant. Det er en meget interessant positionering,« mener Jan Lang.

Flere brugte biler til salg

De nye forretninger har også medført et stigende antal brugte biler til salg. I 2015 var der i gennemsnit 2.550 brugte biler til salg i Aarhus og forstæderne. I år har antallet i snit været 3.080.

»En række aktører i branchen har fået øjnene op for det potentiale, der ligger i Aarhus mht. brugtbilskøbere. For hver gang, der bliver solgt en ny bil, bliver der handlet tre brugte, så man kan undre sig over, at de aarhusianske bilforhandlere tidligere har sendt kunderne til Silkeborg, Randers, Horsens og Skanderborg. Det er der blevet gjort op med på relativt kort tid,« mener Jan Lang, som desuden vurderer, at konkurrencen kommer kunderne til gode.

Aarhusianerne får flere brugte biler at vælge imellem

»Brugtbilsmarkedet er et klassisk udbudsmarked, så når der kommer flere biler til salg, er det til fordel for kunderne, som vil få skarpere priser.«

I juni åbnede Via Biler Gruppen A/S det hidtil største brugtbilhus med 150 biler i Højbjerg. Ifølge adm. direktør Erik Rasmussen skyldes satsningen netop den lokale mangel på bilhuse med brugte kvalitetsbiler.

Mulighed for at drømme

»Vi har ønsket at skabe et aarhusiansk alternativ til vores dygtige kolleger, Sand Jensen i Silkeborg og Allan Hansen i Daugaard. Der skal være meget at vælge imellem og mulighed for at drømme lidt i premium-bilerne,« fortæller Erik Rasmussen.

At det netop sker i år, hvor flere andre også åbner forretninger, er ifølge ham tilfældigt.

Analytiker: Aarhus har et stort potentiale for brugte biler

»Vi har tænkt på det i fem år. Det har hele tiden ligget i kortene, men fokus har været på at udvikle Via Biler,« lyder forklaringen.

I Viby åbnede Per Guldborg og Mikael Foldager den 1. november Autos.dk – en noget mindre brugtbilsforretning med indtil videre knap 20 biler.

»Jeg tror, at mange har taget tilløb. For der har været påfaldende få større brugtvognsforhandlere i Aarhus,« siger Mikael Foldager.

»For os handlede det om, at muligheden for at få gode lokaler og et samarbejde med værkstedskæden Skortensgaard pludselig opstod i Viby, og så slog vi til,« fortæller han.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her