*

JP

Træmand i Tilst tager revanche

Tirsdag påbegyndte genopbygningen af Simon Selvgjort, der blev pustet til pindebrænde af stormen Gorm i november.

Træmanden Simon Selvgjort led en trist skæbne under stormen Gorms hærgen tilbage i november. Tirsdag blev der pustet nyt liv i ham. Foto: Gregers Tycho

Han havde knap nok fået lov til at sidde en måned, da stormen Gorm blæste ham om kuld. Det syntes at være enden for træskulpturen Simon Selvgjort i Tilst. Men så trådte en lokal skolepige til. Anine Vissing Qvist startede en indsamling, og på bare to dage lykkedes det hende at indsamle nok penge til at genopføre træmanden, denne gang i en stormsikret udgave.

Tirsdag den 29. marts påbegyndte genopførelsen så af Simon Selvgjort på græsplænen ude foran Silvan ved Viborgvej i Tilst.

Det skriver Silvan i en pressemeddelelse.

Gorm splintrede træmand i Tilst

Ligesom den første udgave vil den nye træmand blive bygget af genbrugsmaterialer. Kunstneren Thomas Dambo, der er kendt for sine spektakulære skulpturer bygget af genbrugsmaterialer og kasseret træ, opfører sammen med Anine Vissing Qvist og et par af hendes klassekammerater Simon Selvgjort fra bunden af ca. 80 paller, 100 trælægter samt nogle pakker søm og skruer.

»Vi har glædet os meget til at få Simon Selvgjort tilbage til Tilst. Siden stormen har vi løbende fået henvendelser fra kunder, der har spurgt ind til, hvornår træmanden kom tilbage, så vi har mærket en stor interesse fra lokalområdet,« siger varehuschef i Silvan i Tilst, Christian Torp.

Simon Selvgjorts tilbagekomst bliver fejret med et rejsegilde i Silvan i Tilst lørdag den 2. april, hvor der fra kl. 12 til 14 vil blive serveret gratis pølser, fadøl eller sodavand.

Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her